Orange lanseaza apel 4G si apel Wi-Fi pe iOS, extinde disponibilitatea la toti clientii

Dupa ce a lansat apel 4G pe iPhone si permite activarea apel Wi-Fi pe iPhone inca din weekend, astazi Orange a anuntat oficial schimbarile pe care le-a pregatit pentru clientii sai care folosesc smartphone-urile Apple ce sunt compatibile cu aceste tehnologii.

Mai exact,v-am spus ca acum puteti folosi functia apel 4G pe iPhone in reteaua operatorului de telefonie mobila a Orange, singurele conditii fiind sa avel un iPhone compatibil cu apel 4G, sa aveti optiuni de internet 4G in abonament si sa va aflati in aria de acoperire 4G.

In cazul apel Wi-Fi pe iPhone nu puteti face altceva decat activarea serviciului din serverele Orange, deoarece activarea din iOS este imposibila deocamdata, iar implicit este imposibila si efectuarea de apeluri Wi-Fi pe iPhone in Romania, cel putin in momentul de fata.

Separat de acestea, Orange a anuntat ca apel 4G si apel Wi-Fi sunt acum disponibile pentru toti clientii, deci atat abonatii, cat si utilizatorii de cartele prepay se pot bucura de aceste servicii, fara limitarea impusa pana in prezent de catre operator.

I-am intrebat pe cei de la Orange cand intentioneaza sa permita folosirea efectiva a functiei apel Wi-Fi pe iPhone si in momentul in care am un raspuns voi veni cu noutati.

UPDATE: Disponibilitatea functiei apel Wi-Fi depinde de fiecare producator in parte, deci ramane ca Orange sa anunte in viitor pe ce terminale va oferi apel Wi-Fi.

Anuntul de astazi priveste doar extinderea serviciului pentru cei cu cartele prepay, insa asta in limita compatibilitatii oferite de catre producatorul smartphone-urilor lor.


Orange continuă seria noutăților tehnologice – apeluri 4G acum și pe sistemele de operare iOS

Bucureşti, 23 mai 2016. Orange extinde utilizarea serviciului de Apel 4G pe telefoane iPhone: iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus și iPhone SE, și îmbunătățește astfel experiența clientului în timpul convorbirii. Datorită tehnologiei Voice over LTE, utilizatorii acestor tipuri de terminale vor beneficia de o conexiune și mai rapidă a apelului, de convorbiri la calitate HD, precum și de posibilitatea de a folosi în același timp servicii de voce și internet la performanțe 4G.

Aceasta este o nouă etapă, dupa lansarea în premieră în cadrul grupului Orange a Apelului 4G,  inovație anunțată în luna septembrie 2015. Focusul Orange este aducerea cât mai aproape de clienți a serviciilor de ultimă generație și ca acestea să devină accesibile pe cât mai multe terminale. Serviciul Apel 4G de la Orange a fost disponibil până în prezent pentru telefoanele Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 edge și Samsung Galaxy S6 edge plus, iar acum baza de terminale compatibile se îmbogățește cu încă 5 modele.

În plus, de curând disponibilitatea serviciilor Apel 4G și Apel Wi-Fi s-a extins la toată baza de clienți cu acces 4G în planul tarifar, până acum acestea fiind disponibile doar pentru abonați.