iOS 11 partajarea parolele Wi-Fi la orice iPhone si iPad

iOS 11 aduce o functie foarte utila pentru iPhone si iPad, mai exact posibilitatea de a partaja rapid parola retelei Wi-Fi la care suntem conectati. In imaginile de mai jos puteti vedea cum se intampla acest lucru, totul avand legatura cu sistemul Nearby din iOS 11, acesta detectand automat momentul in care alte iDevice-uri se afla in prezenta celui conectat la Wi-Fi.

In momentul in care unul dintre acele terminale incearca sa se coneteze la Wi-Fi, daca accesam sistemul Nearby al iOS 11, el va afisa o alerta care ne propunem sa partajam parola retelei Wi-Fi. Daca alegem sa partajam parola reltelei Wi-Fi cu celalalt dispozitiv, care trebuie sa aiba instalat iOS 11 deasemenea, ea va fi automat trimisa catre el.

Aceasta functie pentru iOS 11 elimina necesitatea de a tine minte parolele pentru retelele voastre Wi-Fi pentru partajare, dar ii scuteste si pe prieteni din a o introduce manual. iOS 11 transfera toate aceste date in mod automat cel mai probabil folosind tehnologia Bluetooth, iar iDevice-urile se conecteaza automat la Wi-Fi fara ca noi sa intervenim.

Problema cu acest sistem al iOS 11 sta in faptul ca trebuie sa accesam meniul Nearby pentru ca alerta de partajare a parolei Wi-Fi sa fie afisata. Desigur ca Apple poate schimba aceasta functionalitate a iOS 11, insa ramane de vazut daca va include si in aplicatia de setari un buton care sa ne permita sa facem asta rapid.

 

 

iOS 11 partajare parola WI-Fi