iOS 11 – realitatea augmentata in Apple Maps

iOS 11 continua sa surprinda, iar astazi va vorbesc despre o noua functie de care nimeni nu stia pana in prezent, ea permitand folosirea unui modul de realitate augmentata in Apple Maps. In scurtele clipuri video de mai jos puteti vedea cum functioneaza acest modul nou din iOS 11 pentru Apple Maps, el fiind cel mai probabil activat in versiunea beta 2 lansata la inceputul saptamanii.

Diverse zvonuri ne-au spus ca Apple Maps va avea functii pentru realitate augmentata in iOS 11, iar acest lucru se dovedeste a fi cat se poate de adevarat. Compania Apple a integrat functia in modul FlyOver, care are prezentari aeriene ale unor orase importante de pe glob, utilizatorii iOS 11 putand vedea o serie de informatii noi pentru orasele dorite.

Practic, mergand la un oras cu FlyOver si activand functia in Apple Maps din iOS 11, veti putea naviga printr-o prezentare a orasului, cu informatii despre toate cladirile afisate in Apple Maps. Pana acum, functia FlyOver a Apple Maps afisa o prezentare video aeriana pentru orase, dar in iOS 11 avem posibilitatea de a vedea punctele importante de la o inaltime considerabila de deasupra oraselor.

Deocadata, Apple Maps afiseaza in iOS 11 doar informatii privind locatiile importante din orase, totul prin simpla indreptare a camerei spre locatia dorita. In viitor, cei de la Apple ar putea activa in Apple Maps din iOS 11 si alte functii interesante pentru realitate augmentata, dar ramane de vazut ce anume au pregatit cei din Cupertino pentru noi.

Voi ce parere aveti despre acesta noua functie pentru realitate augmentata implementata in Apple Maps din iOS 11 ?