Telefoanele Android se Strica Mai usor ca iPhone

Telefoanele Android se strica mai usor decat iPhone, conform unui nou studiu care a analizat ratele de stricare ale telefoanelor mobile in cel de-al doilea trimestru fiscal al anului 2017. Conform studiului, in T2 2017 25% dintre telefofanele Android ale lumii s-au stricat intr-un fel sau altul, in timp ce in cazul iPhone vorbim despre o rata de doar 12%, iar aici trebuie avut in vedere si numarul diferit de unitati active.

Cifrele globale nu reprezinta si situatia din SUA, unde telefoanele Android s-au stricat in proportie de 24%, insa in cazul iPhone s-a inregistrat o rata de stricare de doar 8%. Intr-o inversare foarte interesanta a situatiei, in Asia numarul telefoanelor iPhone stricate s-a ridicat la 60%, in timp ce in cazul Android procentul este de doar 28%, iar asta fie sigeureaza ca Apple vinde telefoane mai proaste acolo, fie datele nu prea sunt reale.

Samsung a fost producatorul cu cele mai multe telefoane stricate, 61% din total fiind produse de catre coreeni, dar asta e si normal din moment ce ei vand cel mai mult. In urma lor se situeaza LG cu 11%, deci nu Huawei care vinde mai mult decat ei, dar chiar si asa, telefoanele Android care se strica cel des sunt produse de catre compania Samsung, deci calitatea nu prea primeaza la coreeni.

Telefoanele Android se strica mai usor ca iPhone

Telefoanele Android Strica iPhone 1

Seria Samsung Galaxy S7 se strica mai des decat altele, iar aici vorbim despre o varietate de modele, insa nici seria Samsung Galaxy S5 nu o duce prea bine. Per total, 9 din 10 telefoane Android care se strica cel mai des sunt telefoanele produse de catre compania Samsung, iar aceasta este o veste foarte rea pentru fanii celor din Coreea de Sud, pentru ca viitorul lor telefon s-ar putea strica mai repede.

In cazul iPhone, se pare ca iPhone 6 a fost modelul care s-a stricat cel mai des in T2 2017, 26% dintre telefoanele inregistrate apartinand acestei serii. In urma lor avem iPhone 6S si iPhone 5S cu un procent de 11%, toate aceste telefoane facand parte din serii care au fost lansate cu cel putin un an de zile in urma, situatia fiind similara cu cea pe care o regasim in cazul companiei Samsung.

Telefoanele Android Strica iPhone

Cea mai mare problema a iPhone a fost caldura degajata de carcasa, urmata de problemele Wi-Fi, cele ale microfonului si cele ale castilor. In cazul Android, performantele raman principala problema, urmate de cele ale USB, cele privind incarcarea bateriei, sau semnalul GSM, desi lucrurile nu s-au schimbat chiar atat de mult indiferent de platforma care a fost monitorizata, problemele ramanand cam aceleasi.

In final vorbim despre rata de inchidere subita a aplicatiilor, aceasta fiind de 54%, de peste 5 ori mai mare decat cea a Android, care a fost de numai 10%. Facebook a fost aplicatia cu cele mai mari probleme, insa lasand asta la o parte, diferenta este enorma si sugereaza faptul ca aplicatiile pentru iOS nu mai sunt atat de bune.

60 COMENTARII

  1. nu chiar nu e diferența mare la calitate doar la preț și xiaomi are tot aceiași calitate ca samsung,LG sau sony oricum toți producatori doresc sa vanda cat mai mult pe nimeni nu intereseaza calitatea produsului.

  2. Adevarat!! acum 1an de zile am renuntat la samsung galaxy s6 deoarece se stricase incarcarea rapida dupa 1 an de zile de utilizare cumparat din Altex…,dupa ce l-am reparat la garantie dupa o luna iar aceeasi problema si am renuntat complet la galaxy s6,apoi am luat un iphone 6 nou si pot sa zic ca nu am nici o problema dupa 1 an de utilizare…

  3. Iphone are un avantaj enorm in comparatie cu telefoanele android :
    daca l-ai pierdut sau a fost furat il poti bloca definitiv si cel care-l are il poate folosi doar ca piese…

  4. Si il si incarcam si de 3 ori pe zi…in comparatie cu iphone 6 de maxim 2 ori incarcat utilizare intensa facebook,joc online,etc

  5. Samsung foloseste componente de cacao … se stie ca isi pierd semnalul si au mereu tot felul de probleme si blocari . Premium sunt doar la pret, in rest o mare țeapa !!! Si sa nu mai vorbim de cacandroid virusat ….

  6. Asta exista si pe android, daca iti este furat il blochezi, poti sa stergi tot de pe el si ala il poate folosi doar ca piese 🙂
    Unde este avantajus apple aici?

  7. Nu era problema telefonului, porblema ta este mufa microUSB care intra in telefon, mufa respectiva are 2 “pini sau gherute”(nu stiu cum sa le spun) iesiti in afara care tin mufa in telefon, daca din intamplare ai tras de el cand era la incarcat, ti-a scapat pe jos sau orice altceva, aia 2 pini se slabesc si mufa nu mai sta cum trebuie in telefon(nu se realizeaza 100% conexiunea intre telefon si cablu) de aici reiese problema ta, problema este intalnita si la apple(cauta pe google), depinde de fiecare cum isi utilizeaza telefonul, apropo: s6 se incarca cam in 72 de minute prin fast charge(adica 1 ora si 12 minute) nu 2 ore cum ai zis ceea ce ma face sa ma intreb daca ce ai scris tu acolo este adevarat sau nu.

  8. „mufa microUSB care intra in telefon … are 2 <>”
    „problema este intalnita si la apple”

    Cum poate fi întâlnită la Apple o problemă cu un accesoriu pe care Apple nu îl folosește? Îți amintesc că iPhone se încarcă prin intermediul unei mufe numită lightning care nu are cele două „gheruțe” ridicate.

  9. Sau poate băga un cablu în telefonul cu Android, poate rescrie softul și îl poate folosi bine-mersi.
    Telefoanele cu Android nu pot fi încă blocate precum cele cu iOS.

  10. Se vede ca vorbesti in necunostiinta de cauza, telefoanele android au un “bootloader” care este blocat din fabrica, NU poti sa rescri softul cand acest bootloader este blocat, NU poti sa il rootezi, NU poti sa il modifici, ca sa deblochezi acest bootloader trebuie sa ai acces la telefon si evident la parola lui, un hot are acces la parola telefonului pentru a debloca bootloader-ul? Daca ii dai reset din bootloader va cere parola ,daca dai reset din android manager(de la distanta) ii va cere parola contului ca sa intre in el. Deci despre ce vorbim?

  11. Am root-at câteva telefoane și am instalat ROM-uri diferite,
    Am scris de atâtea ori fastboot, adb și am citit atâtea discuții pe xda încât, dacă închid ochii, văd și acum comenzile pe ecran.
    Așa că nu-mi spune tu mie că vorbesc în necunoștință de cauză.

  12. Tu vorbești despre faptul că mufa nu mai stă în tetelefon, or Apple nu a avut niciodată această problemă decât dacă a fost exercitată o acțiune fizică nefirească asupra mufei sau asupra telefonului.

  13. Si eu fac aceeasi chestie, cand ai facut tu acest lucru? De la lolipop 5.1 in sus telefoanele sunt protejate de FRP, daca ai rootat ai lucrat in adb…etc. acest lucru nu mai functioneaza fara deblocarea bootloader-ului ,nici inainte nu functiona numai ca acum cere parola la el ,nu poti sa rootezi sau sa modifici ceva fara sa deblochezi bootloader-ul care se face intai din telefon si dupa cu ajutorul adb-ului pe calculator.

  14. Exact ca in cazul telefoanelor cu android care au microusb, cand tragic de el sau pică aiurea pe jos în momentul incarcarii, mufele se duc..in cazul android sunt gheruțele alea.

  15. Bravo, respect! Ești un tip care știe ce spune. Leo, ca și alți troli de pe aici, lovește în Android aiurea. A făcut și el X și Y, dar le-a făcut în Paleolitic, și uite ce rău e Android ăsta…

  16. Eu am renunțat la această activitate, însă în cadrul firmelor unor prieteni am văzut inclusiv Nexus 6p cu ultima versiune publică de soft din care au fost șterse datele vechiului utilizator, or așa ceva nu a fost niciodată posibil cu un dispozitiv iOS blocat în icloud.

  17. Tu nu înțelegi că mufa lightning nu se „duce“?
    Aceasta a fost proiectată astfel încât să fie afectată doar de sarcini mecanice majore și nefirești (o îndoi cu patentul, tragi de ea în direcția perpendiculară față de telefon, o lovești cu ciocanul etc).
    Ce zici tu reprezintă o problemă pe care o au exclusiv telefoanele cu Android și altele care folosesc mUSB (USB C este altfel).

  18. „Leo, ca și alți troli de pe aici“

    Tu ești dovada că materia cenușie se poate și ea altera dacă nu o folosești…
    Dacă nu ești în stare să accepți faptul că Android este în unele locuri – care unora li se par esențiale – mai prost decât iOS, este problema ta, însă ține numele meu departe de prostia în care îți dezvolți părerile tale fantasmagorice.

  19. Am avut pana acum trei telefoane de la Samsung si doua de la Apple. Singurul care s-a stricat a fost iPhone 5. Si s-a stricat de doua ori!!! Prima data butonul de power se apasa singur, de cele mai multe ori in timpul convorbirilor. Iar a doua oara nu a mai vrut sa incarce bateria.
    Asa ca la mine nu se confirma statisticile astea.

  20. Poți să îi dai reset din fabrica prin recovery dar la pornire îți va cere contul Google, atâta timp cât telefoanele au bootloatedrul blocat nimeni nu îl poate accesa fara contul google, nu contează că ăla îți da factory reset din recovery deoarece la pornire cere numele cu parola deci telefonul devine inutilizabil, este ciudat că se poate da reset din recovery dar oricum un telefon furat nu îl recuperezi și așa devine inutilizabil.

  21. Vlad, se poate! Se face bypass la chestia aia fpw. Google it. Eu am facut-o la prietena mea. Si-a uitat contul de mail, si i-am dat reset fara sa stiu ca au bagat aia. A durat vreo 2h, dar am reusit sa fac bypass. Vorbim de un s7.

  22. Se pare că și iPhone permite resetarea lui prin DFU dar că și în cazul android, după reset la bootare îți va cere contul iCloud.

  23. În teorie.
    În practică Google nu a reușit să creeze un sistem care să nu poată fi ocolit, așa cum a reușit Apple să facă cu blocarea în iCloud.

  24. Nu există comparații între cele două: Apple a făcut ceva funcțional pe când Google mai are de lucrat; sper să-i reușească până la capăt, pentru că în felul acesta scade apetitul pentru furt de telefoane.
    Vreau totodată ca faimoasa eroare 53 să fie implementată în toate telefoanele, pentru ca un telefon furat/pierdut să nu poată fi folosit nici măcar pentru piese de schimb și să fie mai convenabil să-i fie returnat proprietarului de drept decât să fie păstrat.

  25. Prostie e în capul tău nu într-al meu. Te-ai prostit și tu, în condițiile în care te-am perceput ca pe un tip deștept.

  26. Te a lovit în orgoliu și acum treci la atac, fiecare OS are dezavantajele și avantaje, și tu ca și mulți alții puneți aceleași etichete de ani de zile, mergând numai pe aberații
    1.ios =bun
    2. Android =prost
    Nu ești în stare sa accepți faptul ca ios nu mai e deloc ce a fost, este un OS cu multe probleme, lag și probleme de securitate, ai cu fiecare versiune devine mai prost

    “In final vorbim despre rata de inchidere subita a aplicatiilor, aceasta fiind de 54%, de peste 5 ori mai mare decat cea a Android, care a fost de numai 10%. Facebook a fost aplicatia cu cele mai mari probleme, insa lasand asta la o parte, diferenta este enorma si sugereaza faptul ca aplicatiile pentru iOS nu mai sunt atat de bune.”

  27. Eu în trecut am mai avut un schimb de replici cu el și am observat ca nu poate percepe esența din comentarii, cu toate ca ii explicam și de 2 ori + ca insinua niște chestii de care eu nu am adus în discuție și ma acuza ca eu am spus, sau cred(parca știa e ce e în capul meu) , cu toate ca ii spuneam sa îmi pună comentariile în fata, bineînțeles ca nu avea ce pune

  28. Da, voi ataca prostia oriunde o găsesc, pentru că nu-mi place când se apropie de mine.

    iOS are și el problemele lui – eu sunt ultima persoană care să le bage sub preș și inclusiv într-o discuție cu tine, care habar n-aveai unde a fost întâlnit lag prin iPhone, ți-am identificat obiectiv acele probleme – însă natura lor face diferența; de exemplu, zici bine, procentul aplicațiilor de pe iOS care crapă este mai mare decât al aplicațiilor de pe Android (și Apple ar trebui să se uite cu îngrijorare la creșterea acestui procent), însă hai să vedem natura aplicațiilor:
    – iOS: 4 făcute de Facebook, 2 aplicații de socializare, 2 făcute de Google, o vreme și o aplicație de muzică (nicio aplicație de sistem)
    – Android: 8 făcute de Google (5 aplicații de sistem, 6 dacă punem și aplicația Google), 2 făcute de Facebook.
    Nu știu cum gândești tu, însă eu cred că este mai grav când îți crapă aplicația de agendă telefonică decât când îți crapă pinterest; eu sunt mai afectat atunci când nu mai primesc mailuri decât atunci când omit să văd pe instagram o poză cu cățelul vecinei.

    Apăruse un studiu în 2016 în care se concluziona că Android are mai puține bug-uri decât iOS – și era adevărat, acea versiune de Android avea mai puțin de jumătate din problemele iOS; doar că m-am uitat în detaliu la rezultatele studiului și Android avea preponderent probleme grave – de nivelul 9 și 10, adică probleme care afectează fundamental utilizarea (gen accesul neautorizat al aplicațiilor la date personale stocate în alte aplicații sau posibilitatea de a rula aplicații de sistem, transmiterea neautorizată de date personale etc) – pe când iOS avea preponderent probleme de nivel 6-7 (gen butonul nu era afișat corect, au fost găsite spații inestetice prin aplicații).

    Întorcându-ne la problemele de hard, acest raport spune că în Europa au fost raportate multe probleme cu ecranul care are momente în care nu răspunde comenzilor – m-am întâlnit și eu cu astfel de momente, însă nu și de când am instalat iOS 11; o altă problemă a iOS este faptul că nu auzi că ești apelat când folosești căștile; și cea mai întâlnită problemă este încălzirea telefonului.
    Pe de altă parte, telefoanele Android au probleme cu… performanțele sau cu felul în care funcționează; în Europa și Asia au fost raportate probleme cu semnalul iar în SUA și Europa în top mai sunt problemele cu bateriile.
    Iarăși, depinde ce ți se pare mai grav: să nu ai semnal sau să nu auzi tonul de apel când folosești căștile; să ai aplicații care-ți mănâncă bateria ca pe o bucată de unt sau să simți că telefonul s-a încălzit după o folosire intensivă; să-ți meargă greu sistemul sau să ai odată pe săptămână un blocaj de câteva clipe.

    Așa că cifrele nu spun nimic dacă nu cunoști toate aspectele unei cercetări.

  29. Singurii care câștigă în dezbaterile de pe internet sunt cei care reușesc să învețe.
    Eu recunosc că sunt suficient de prost încât să găsesc câte ceva de învățat în fiecare zi, pentru că ziua în care voi crede că în capul meu nu există prostie este ziua în care creierul meu va fi o masă amorfă de materie organică.

  30. Leo, tu mi-ai scris un răspuns jignitor, ceva legat de prostie. Eu nu te-am jignit niciodată. Îmi pare rău, dar nu te aștepta la o replică frumoasă.

  31. Faptul că o prostie pe care o spune cineva este caracterizată ca fiind prostie nu reprezintă motiv pentru ca persoana respectivă să se simtă jignită; fiecare spunem prostii la un moment dat și pe anumite subiecte, important este cum reacționăm după ce ele sunt dezbătute și concluzionăm logic că respectivele sunt prostii.

    Eu nu mă pot simți jignit de faptul că m-ai numit „trol”, pentru că este în natura celui fără argumente în dezbateri să dezvolte resentimente față de persoana care se folosește cu succes de logică; chiar mi-e milă de tine când văd că idioții (nu le dau numele) sunt consecvenți în ignoranța lor pe când tu – o persoană pe care, așa cum am mai spus, am apreciat-o în discuții, chiar dacă am avut puncte de vedere diferite – te lași afectat și te cobori cu atitudinea la nivelul de abordare al idioților.
    Ca să mă poți jigni, trebuie să pun preț pe părerea ta, or așa ceva nu se poate întâmpla prea curând, însă atunci când îi spui cuiva trol – cu înțelesul peiorativ al cuvântului – intenția ta este clară și ar trebui să ți-o asumi până la capăt.

  32. Atunci fă-ți un control amănunțit și în felul asta poate mai înveți lucruri despre tine și descoperi ca lucrurile nu sunt asa cum crezi tu
    ios are lag și stiu ce e ala lag, mai ales ca am avut lag la greu pe anumite dispozitive, dar nu numai lag ci și alte probleme, și chestiile astea sunt văzute pe toate drumurile : în viata reala, aici, pe forumurile oficiale Apple… Asa ca nu îmi spune mie ca inventez povesti fantasmagorice
    Studiile sunt de reper, iar datele de referință pentru ca cifrele înseamnă și ele ceva, daca studiile respective au ajuns la asemenea rezultate…. Asa ca oricum ai dă-o ios are probleme (lag, închideri subite ale aplicațiilor, probleme de stabilitate etc )

  33. Leo ca și alți troli fac X și Y. Mi se pare că vorbim de un subiect multiplu: Leo și alți troli. Nu am scris “Leo este un trol ca și ceilalți”

  34. Tu ori îți bați p*la de mine, ori îți dai seama de greșeala ta însă tu, ca și alți viteji ai tastaturii (ai văzut ce am făcut aici?), nu-ți recunoști nicicum eroarea, ori habar nu ai să construiești o frază; cum ești unul dintre cei (puțini) care se exprimă corect, înclin să cred că este una din primele două variante.

    Dacă însă greșesc și habar nu ai ce rol joacă sintagma „ca alți”, citește explicațiile Dex-ului din dreptul cuvântului „altul”.

  35. Te-am întrebat în ce aplicații are iOS lag și nu ai știut să răspunzi; de aici eu trag concluzia că habar nu ai ce fel funcționează un dispozitiv cu iOS și vorbești din ce citești pe forumuri (n-ai fost în stare nici măcar să reții și să repeți unde am spus eu că a existat lag în iOS…)

    Sigur că și iOS are problemele lui – a fost vreo secundă în care eu să nu admit o problemă care chiar există pe iOS?! – însă ele sunt mai puține și mai puțin problematice (folosesc cuvântul respectiv ca să înlocuiesc „afectează mai puțin siguranța datelor utilizatorului și a sistemului”) decât în cazul altor SO.

    Am ajuns atât de priceput încât pot să fac un șablon care să ajute orice persoană să identifice pe cineva care nu folosește iPhone, doar analizând problemele despre care vorbește :).

  36. Te-am întrebat în ce aplicații are iOS lag și nu ai știut să răspunzi; de aici eu trag concluzia că habar nu ai ce fel funcționează un dispozitiv cu iOS și vorbești din ce citești pe forumuri (n-ai fost în stare nici măcar să reții și să repeți unde am spus eu că a existat lag în iOS…)

    Sigur că și iOS are problemele lui – a fost vreo secundă în care eu să nu admit o problemă care chiar există pe iOS?! – însă ele sunt mai puține și mai puțin problematice (folosesc cuvântul respectiv ca să înlocuiesc „afectează mai puțin siguranța datelor utilizatorului și a sistemului”) decât în cazul altor SO.

    Am ajuns atât de priceput încât pot să fac un șablon care să ajute orice persoană să identifice pe cineva care nu folosește iPhone, doar analizând problemele despre care vorbește :).

  37. Te-am întrebat în ce aplicații are iOS lag și nu ai știut să răspunzi; de aici eu trag concluzia că habar nu ai ce fel funcționează un dispozitiv cu iOS și vorbești din ce citești pe forumuri (n-ai fost în stare nici măcar să reții și să repeți unde am spus eu că a existat lag în iOS…)

    Sigur că și iOS are problemele lui – a fost vreo secundă în care eu să nu admit o problemă care chiar există pe iOS?! – însă ele sunt mai puține și mai puțin problematice (folosesc cuvântul respectiv ca să înlocuiesc „afectează mai puțin siguranța datelor utilizatorului și a sistemului”) decât în cazul altor SO.

    Am ajuns atât de priceput încât pot să fac un șablon care să ajute orice persoană să identifice pe cineva care nu folosește iPhone, doar analizând problemele despre care vorbește :).

  38. Leo, hai ca sunt plictisit deja… Sincer, nu te-am numit trol, ci am spus ca tu, ca si alti troli faceti X sau Y. Nu la mine este problema de constructie a frezei, ci la tine e o problema de intelegere.

  39. În cazul în care intenția ta nu a fost să mă bagi în categoria trolilor, înseamnă că vei găsi utile precizările pe care le voi face.
    Pe viitor, când vei vrea să folosești, așa cum ai spus, un subiect multiplu (deși în fraza ta doar eu sunt subiectul – dovadă că și predicatul este la singular), dar fără să folosești o persoană ca exponent al unei colectivități, stabilită după criteriul denumirii sale, folosește „Leo, ca și trolii” – fără „alți” care exprimă faptul că persoana face parte din subiectul colectiv; sau poți spune „Leo pe de o parte, trolii pe de altă parte”; sau, dacă ți-e că scrii prea mult, folosește „Leo și trolii” – aici delimitarea este clară: persoana nu este trol, însă consideri că are o atitudine similară trolilor la un moment dat și într-o anumită situație; și, foarte important, pune predicatul la plural.

    Oamenii proști poate că nu reușesc să înțeleagă subtilitățile frazelor și pun preț pe o explicație ilogică precum cea scrisă de tine, însă un om inteligent va aprecia omul care își admite o greșeală sau, dacă nu o va face, măcar nu-ți va disprețui caracterul.
    Și „problema mea de înțelegere” face ca aceste lucruri să fie ultimele pe care le am de spus pe acest subiect!

  40. ????
    Maaaan ! Tu ai prea mult timp liber ??
    Dă-l în pisici de predicat și subiectul multiplu… Nu te-am făcut trol și gata! Forget it… Hahahaha…

  41. Baga bine la cap ca eu nu am nicio obligatie sa ți spun ție ce aplicații ios am folosit eu… Știu și eu sa folosesc un dispozitiv ios ca nu sunt din lumea a 7 te a
    Asta e a 3 oara deja când îți spun că fiecare utilizator folosește un iPhone sau alt dispozitiv ios diferit și utilizatorii ios se confrunta cu probleme diferite
    Nu cred ca ești tu Nostradamus al Apple sa știi toate problemele cu care se confrunta Apple, ca tu poate nu te ai confruntat niciodată cu problemele acelea, dar alții da și nu cred ca ești tu în stare sa oferi soluții sau sa spui ca persoana respectiva nu folosește iphone, mai ales ca unii își cumpără iphone, dar habar nu au ce OS este, sau nu au habar de nimic în legătură cu ecosistemul Apple ,și folosesc iPhone pentru lucruri banale
    Asa ca nu ma lua cu moartea Căprioarei, ca tu nu ești în stare sa deduci esența unui banal comentariu(lucru de care ti am atras atenția de 3 ori), cea ce pune întrebări serioase asupra proclamării tale de semi-zeu al Apple

  42. Eu nu sunt doar semi-zeu al Apple, sunt zeul Apple.

    Lăsând gluma la o parte, sunteți atât de mulți, cei care ați folosit iPhone doar citind forumuri, încât puteți fi recunoscuți de la felul în care pociți limba până la felul în care pociți logica.
    Sigur că nu ești obligat să faci nimic însă, ca să vorbești cu mine – zeul Apple – va trebui să oferi la rândul tău informații.
    Iar dacă tu nu ești în stare să transmiți „esența unui banal comentariu“ astfel încât să fie înțeleasă de cei cu care discuți, este o problemă de comunicare a ta, nu a mea.

    Vrei să credem că iPhone are lag, ne spui unde – în ce aplicații – se întâlnește, testăm și îți dăm dreptate, dacă știi ce zici, sau te băgăm undeva (politicos) ca pe orice trol care habar n-are ce vorbește.
    Ai tupeu să faci acest lucru sau rămâi la stadiul actual de chibiț?

  43. Ceva nu este oke. Acolo este un clasament pe modele si daca te uiți la procente obs ca iphone are rata mai mare. S7 edge 6%, iphone 7 7%, de iphone 6 nici nu mai zic.