Samsung Galaxy S9. Procesorul Comparat cu al iPhone X

Samsung Galaxy S9 are procesorul comparat cu al iPhone X pentru a ne arata daca Samsung va putea concura cu produsul companiei Apple de anul viitor.

Samsung Galaxy S9 va veni anul acesta cu doua noi chip-uri pregatite de catre companiile Samsung si Qualcomm, ele fiind gandite pentru a “da pe spate” orice fel de fan al seriei. Samsung Galaxy S9 va fi lansat anul viitor cu un chip Qualcomm Snapdragon 845 si unul Exynos 9810, al doilea fiind fabricat de catre cei de la Samsung, el fiind deja in productie la unele fabrici ale coreenilor.

In cursul zilei de ieri au fost anuntate specificatiile pentru chip-ul Qualcomm Snapdragon 845 ce va fi oferit in Samsung Galaxy S9, iar asa putem face o comparatie si cu noul chip A11 Bionic din iPhone X. Mai jos aveti un grafic in care este facuta aceasta comparatie, iar Samsung Galaxy S9 are doua procesoare comparate cu unul singur al iPhone X, dar vedem o comparatie si cu Kirin 970 din produsele Huawei.

Samsung Galaxy S9 va avea procesoare cu 8 nuclee integrate, indiferent de chip-ul folosit, insa arhitectura nucleelor va fi diferita in functie de producatorul utilizat. Asta va genera diferente in ceea ce priveste puterea de procesare pe care Samsung Galaxy S9 o va oferi pentru clienti, dar ele vor fi mici pentru ca Samsung va limita unul dintre chip-uri pentru ca ai sai clienti sa nu aiba experiente foarte diferite.

Samsung Galaxy S9. Procesorul comparat cu al iPhone X

Samsung Galaxy S9 va avea si placi video diferite in functie de chip-uri, cel Snapdragon 845 fiind oferit cu o placa Adreno 630, cel Exynos urmand a avea una Mali-G72. Aceleasi diferente vor fi si pentru modemuri, unul al Qualcomm si altul, probabil, al celor de la Samsung, insa nu se stie aici cat de mare va fi diferenta in performante pentru modelele Samsung Galaxy S9 ale coreenilor.

Ambele chip-uri care vor fi integrate in Samsung Galaxy S9 vor fi produse folosind un proces de fabricatie de 10nm, la fel ca A11 Bionic, dar e greu de spus ce performante vor fi. E foarte greu de spus daca Samsung Galaxy S9 va fi la fel de puternic precum iPhone X din punct de vedere al performantelor si nu cred ca telefonul Apple va fi egalat in testele sintetice, dar cu mai mult RAM in Samsung Galaxy S9 va fi intrecut in rest.

Samsung Galaxy S9 va avea specificatii impresionante, cu un procesor care are 2 nuclee in plus fata de cel al iPhone X, cu mai mult RAM si un nou co-procesor pentru inteligenta artificiala. Cat vor conta astea in final nu stie nimeni, dar Samsung Galaxy S9 are nevoie de performante excelente pentru a putea fi un concurent serios pentru iPhone X in primavara anului viitor.

samsung galaxy s9 procesor iphone x