Radiatiile Telefoanelor NU Afecteaza Oamenii

Radiatiile emise de catre telefoanele mobile nu ar afecta si imbolnavi oamenii, conform unui recent studiu realizat de catre cercetatorii din SUA.

radiatii telefoane afecteaza oameni

Radiatiile telefoanelor mobile nu afecteaza oamenii, conform unui recent studiu care a testat efectele pe care le are expunerea la radiatii in randul cobailor. Conform studiului, singurul efect negativ in expunerea indelungata la cantitati mari de radiatii a fost, pentru cobai, cresterea riscului de a face o tumora la inima, dar nivelul de radiatii fost extrem de ridicat.

Studiul a fost facut deoarece inca exista foarte multe persoane care se tem ca folosirea telefoanelor mobile creste riscul de a face cancer, in cazul utilizarii indelungate. Conform expertilor, radiatiile emise de catre telefoane au efecte mult mai mici decat cele ale unui aparat cu raze X, folosit pentru radiografii, iar asta din cauza tipului de radiatii emise de fiecare dispozitiv in parte.

Radiatiile telefoanelor NU afecteaza oamenii, conform expertilor

Telefoanele mobile emit radiatii bazate pe frecvente radio, iar acestea nu ar avea capacitatea de a modifica ADN-ul uman si a creste riscul de a face cancer in cazul utilizarii indelungate. Conform studiului, doar masculii cobai au avut un risc crescut de a face tumori in jurul inimii, unii chiar avandu-le, insa femelele n-au avut vreo problema de acest gen, iar un al doilea test/studiu a fost realizat fara vreun efect secundar.

“It’s true that cell phones do emit radiation. But it’s radiofrequency radiation, which is much lower energy than the ionizing radiation you’d get from an X-ray, or, say, nuclear fallout. Ionizing radiation can cause DNA damage that can eventually lead to cancer. But the radiofrequency radiation from a cellphone doesn’t work that way — and today’s results support that.”

Cobaii au fost expusi la frecvente radio GSM ale retelelor 2G si 3G, deci nu 4G si 5G, timp de 9 ore zilnic, nivelul de radiatii la care au fost expusi fiind exponential mai mare decat cel la care este expusa o persoana normala. In ciuda testarii riguroase, n-au fost descoperite legaturi clare intre radiatiile GSM si cancer, ba din contra, aparent cobaii expusi la radiatii au trait mai mult decat cei care nu au fost iradiati.

Deocamdata rezultatele acestui studiu n-au fost analizate si de catre alti experti, asa ca ramane sa vedem daca ele vor fi contrazise vreodata, sau nu.

Can phone radiation give you cancer? | Gadget Myth-Busting

Are you developing cancer from cellphone radiation?

Publicată de Circuit Breaker pe Luni, 18 decembrie 2017