Apple Watch a Salvat Viata unui Barbat din Hong Kong

Apple a salvat viata unui barbat printr-o simpla alerta care i-a recomandat sa solicite ajutor medical de urgenta intr-un spital.

Apple Watch Salvat Viata Barbat Hong Kong

Apple Watch este iar in centrul atentiei dupa ce a salvat viata unui barbat, de aceasta data din Hong Kong, el fiind in pericol de a muri, desi corpul sau nu afisa simptomele vreunei probleme. Vorbim despre un barbat in varsta de 76 de ani din Hong Kong, acesta avand arterele coronariene aproape complet blocate, fara a isi da seama.

Apple Watch-ul i-a spus barbatului care are un ritm cardiac prea ridicat si i-a recomandat sa solicite asistenta medicala, acesta mergand la un spital pentru investigatii suplimentare. In urma unei electrocardiograme, un doctor de la spital l-a trimis direct la un cardiolog, unde problema adevarata a fost descoperita in final.

Apple Watch a Salvat Viata unui Barbat din Hong Kong

Barbatul din Hong Kong avea doua artere coronariene complet blocate, in timp ce a treia era blocata in proportie de 90%, deci era foarte aproape de a muri daca nu era alertat de Apple Watch. Desigur ca barbatul a recunoscut ca avea o durere in gat in momentul in care incepea sa faca efort, dar nu a facut legatura cu o problema serioasa la inima.

“I had read about these cases before, so I knew it was something that was serious. I thought that going to the hospital was that important. It was a strong signal, not ambiguous. It said I had an elevated heart rate. I told the doctor I don’t know why I’m here, but my watch tells me I have an elevated heart rate.”

Desi avea acel Apple Watch de 18 luni, barbatul a primit abia acum alerta care i-a salvat viata, doctorii reusind sa-l trateze pentru a-i salva viata. In ultima vreme apar tot mai multe povesti cu persoane care vorbesc despre modul in care Apple Watch le-a salvat viata, ceasul reusind sa diagnosticheze destul de bine problemele grave.