Twitter introduce butonul Like

Twitter LikeTwitter a introdus oficial astazi butonul Like pentru tweet-urile publicate in cadrul retelei sale de microblogging, aceasta inlocuind butonul care in mod normal le permitea utilizatorilor sa adauge un tweet in lista de favorite.

Butonul reprezentat pana astazi de o steluta care permitea adaugarea unui tweet in lista de favorite a fost inlocuit cu o inima care are acum rolul de a da like unui tweet al unui utilizator, Twitter sperand ca aceasta schimbare va creste interactiunea pe reteaua sa de socializare.

Fara a se face o confuzie intre retweet si noul buton Like, apasarea acestuia din urma nu va partaja continutul pe profilul de Twitter al utilizatorului, ci doar il va salva intr-o lista pe care doar acesta o va putea vedea, astfel ca insemnatatea sa nu este mare, persoana care a publicat tweet-ul fiind notificata cand mesajul primeste un like.

We are changing our star icon for favorites to a heart and we’ll be calling them likes. We want to make Twitter easier and more rewarding to use, and we know that at times the star could be confusing, especially to newcomers. You might like a lot of things, but not everything can be your favorite. The heart, in contrast, is a universal symbol that resonates across languages, cultures, and time zones. The heart is more expressive, enabling you to convey a range of emotions and easily connect with people. And in our tests, we found that people loved it.

Acelasi buton Like va fi transferat si la serviciile Vine sau periscope de catre compania Twitter in viitorul nu foarte indepartat, aceasta fiind o miscare care are menirea de a genera mai multa concurenta pentru Facebook, compania fiind cea care a facut butonul Like popular.