Android este mai SIGUR decat iOS, Spune Google

Android este mai sigur decat iOS, spune compania Google, ea afirmand ca in 2017 a implementat numeroase imbunatatiri pentru sistemul de operare propriu.

49

Android SIGUR iOS Google

Android este cel putin la fel de sigur ca iOS, spune seful diviziei Google care dezvolta sistemul de operare pentru telefoane mobile si o varietate de alte gadget-uri, compania afirmand a a depasit Apple in acest segment. Cei de la Google sustin ca au implementat tehnologii inovatoare in sistemul de operare Android pentru a putea trece inaintea iOS in ceea ce priveste securitatea, 2017 fiind un an extrem de interesant pentru platforma americanilor.

Android este prezentat ca fiind mai sigur decat iOS de catre compania Google, insa cei de acolo recunosc faptul ca daca sunt descoperite vulnerabilitati in sistemul de operare, ele sunt rezolvate extrem de greu. Asta se intampla deoarece Google rezolva problema in Android, dar partenerii sai trebuie sa faca propriile actualizari separate care trebuie trimise la clienti, iar asta poate dura cateva luni, pe cand Apple trimite actualizarile instant la toata lumea.

Android este mai sigur decat iOS, spune Google

Android nu a fost gandit ca un sistem de operare pentru care prioritatea principala era securitatea, insa Google spune ca a inceput sa se gandeasca serios la asta si imbuatateste siguranta utilizatorilor sai. Google spune ca nu vrea sa limiteze Android, ci doar ca implementeaza suficiente masuri de siguranta pentru telefoane si tablete, astfel incat hackerii sa nu poata exploata sistemul de operare la fel de usor precum au facut-o pana acum.

“Android security made a significant leap forward in 2017 and many of our protections now lead the industry. Android is now as safe as the competition. Apple […] can deliver security updates directly to iPhones, and it prevents users from getting apps from outside of its App Store. But Android isn’t moving toward Apple’s model. Instead, Kleidermacher said, it’s possible to address these issues by “retrofitting” security into Android phones. In other words, even if Android wasn’t originally designed with security as a top priority, it can be built in now.”

Desi Google incearca din rasputeri sa imbunatateasca securitatea sistemului de operare Android, niciodata nu va reusi sa rezolve problema livrarii rezolvarilor pentru vulnerabilitatile descoperite. Degeaba este imbunatatita securitatea Android-ului prin rezolvarea de probleme in versiunile majore, daca problemele descoperite intre aceste lansari importante nu sunt rezolvate decat dupa luni si luni de asteptare.

Android este cel mai folosit sistem de operare de pe planeta, insa din cauza gradului foarte mare de fragmentare, nici functiile noi si nici rezolvarile problemelor de securitate nu ajung in timp util la utilizatori.