Google Assistant, Siri, Alexa: Problema PERICULOASA Descoperita

Google Assistant, Siri si Alexa au descoperita o problema foarte periculoasa care pune in discutie functionalitatea si utilitatea lor in viata de zi cu zi.

Google Assistant Siri Alexa Problema PERICULOASA

Siri nu este cel mai bun asistent personal pentru telefoane, tablete si calculatoare, iar un grup de studenti a reusit sa demonstreze ca poata fipacalit destul de usor. Studentii prestigioasei universitati americane Berkeley au reusit sa foloseasca melodii si comenzi ascunse in versiuni pentru a pacali Siri, Google Assistant si Alexa sa indeplineasca diverse task-uri.

Studentii au lucrat timp de 2 ani cu alti cercetatori din China, iar partea interesanta este ca totul a fost posibil prin integrarea in melodii de comenzi imperceptibile pentru urechea umana. Vorbim despre sunete pe care oamenii nu le pot auzi, dar pe care telefoanele si boxele inteligente le pot percepe, iar asistentii personali pot fi comandati in baza lor.

Google Assistant, Siri, Alexa: Problema PERICULOASA Descoperita

Folosind aceste hack-uri, asistentii personali au apelat numere de telefon, au deschis website-uri, sau au controlat gadget-uri inteligente din casele, aceasta din urma functionalitate fiind cea mai problematica. Practic, hackerii pot folosi mesaje de acest gen pentru a controla casele inteligente de la distanta, ceva ce se poate dovedi a fi extrem de periculos.

“Over the past two years, researchers in China and the United States have begun demonstrating that they can send hidden commands that are undetectable to the human ear to Apple’s Siri, Amazon’s Alexa and Google’s Assistant. Inside university labs, the researchers have been able to secretly activate the artificial intelligence systems on smartphones and smart speakers, making them dial phone numbers or open websites. In the wrong hands, the technology could be used to unlock doors, wire money or buy stuff online — simply with music playing over the radio.”

Problema este una uriasa pentru cei care folosesc asistenti personali pentru a controla casele inteligente, iar asta deoarece simple melodii ascultate pe internet le pot crea mari batai de cap. Ca sa fiu complet sincer, cred ca Apple, Google si Amazon trebuie sa rezolve aceasta problema uriasa cat se poate de repede, altfel riscam sa vedem in lumea reala cat de periculoasa este ea.