Apple primeste o Lovitura DURA de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Apple a primit ieri o lovitura dura de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, o decizie foarte importanta fiind luata impotriva celor din Cupertino.

Apple Lovitura DURA Curtea Justitie Uniunii Europene

Ieri Curtea de Justitie a Uniunii Europene i-a dat o lovitura dura companiei Apple in procesul in care incearca sa scape de “amenda” de 13 miliarde de euro pentru neplata corecta a taxelor in Europa. Apple a contestat decizia UE de a ii cere 13 miliarde de euro sub forma de impozite ce trebuie platite retroactiv, iar Curtea de Justitie a Uniunii Europene judeca aceasta cauza.

Guvernul SUA a depus anul trecut o cerere pentru a interveni in ajutorul Apple, ea fiind respinsa in decembrie de o instanta inferioara Curtii de Justitie a Uniunii Europene, iar decizia a fost mentinuta acum. Curtea de Justitie a Uniunii Europene a hotarat ca guvernul SUA nu are motive sa intervina in favoarea Apple in proces, asa ca aceasta din urma va trebui sa se descurce singura.

Apple primeste o Lovitura DURA de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Guvernul SUA a sustinut ca decizia apelului impotriva amenzii impuse de catre UE ii va afecta economia din cauza sumei mari cerute de europeni, insa Curtea de Justitie a Uniunii Europene are o alta parere. Reprezentantii ministerului de justitie din SUA s-au declarat dezamagiti de decizia Curtea de Justitie a Uniunii Europene, insa ea este cat se poate de normala.

“The U.S. is disappointed in the decision to deny its participation in litigation concerning the tax treatment of U.S. companies, a DOJ official said. The U.S. has a clear and direct interest in the treatment of Apple’s offshore profits, as confirmed in the tax legislation enacted within days of the lower court’s order denying intervention, the official said.”

Curtea de Justitie a Uniunii Europene ii va oferi companiei Apple posibilitatea de a demonstra de ce hotararea UE de a cere 13 miliarde de euroe ste gresita, insa sansele de succes sunt mici. Apple are ajutorul Irlandei in acest proces, insa chiar si asa, Curtea de Justitie a Uniunii Europene va decide cel mai probabil ca pretentiile UE sunt cat se poate de juste.