iOS 12 si Consumul de Baterie – Confuzia e in Detalii

iOS 12 aduce un nou sistem pentru afisarea detaliata a consumului de energie din bateria iPhone si iPad, complexitatea sa generand destula confuzie.

iOS 12 Consumul Baterie Confuzia Detalii

iOS 12 are implementat de catre compania Apple un nou mod de a vedea consumul de energie al bateriei, ideea in sine nefiind noua, Android avand ceva similar de ani buni. Cu iOS 12 compania Apple vrea sa ne ajute sa intelegem mai detaliat cum este consumata energia bateriei iDevice-urilor noastre, iar imaginea animata de mai jos va arata cum stau lucrurile.

iOS 12 face o schimbare spre bine cu acest nou sistem de afisare detaliata al consumului de energie, insa ceea ce liseste, cel putin deocamdata, este o insumare a consumului. Pana acum iOS ne spunea ca am avut x ore si minute de utilizare de la ultima incarcare, si stiam foarte clar cat de buna, sau rea, a fost autonomia iDevice-ului nostru in folosire.

iOS 12 si Consumul de Baterie – Confuzia e in Detalii

ios 12 baterie gif

iOS 12 nu mai este la fel de simplu, ci in schimb prezinta aceste grafice detaliate in care vedem efectiv cum s-a scurs energia din baterie si cate minute/ore de utilizare avem pe ecran, sau cu ecranul stins. Problema e acum ca va trebui sa ne uitam pe fiecare zi in parte, sa adunam orele de utilizare, si sa le comparam cu scaderea energiei din baterie pentru a afla care e autonomia.

Practic, Apple a cam complicat lucrurile in iOS 12 cu analizarea autonomiei bateriei, iar daca acele informatii privind utilizarea de la ultima incarcare un revin, atunci multi vor fi cam suparati. Cred ca Apple vrea sa ne oblige sa uitam de informatiile privind autonomia bateriei iPhone, nu stiu daca pentru ca urmeaza o scadere a ei, sau nu, insa nu pot sa spun ca sunt un fan al sistemului din iOS 12.