Windows 10: Functia NOUA Preluata de la iOS

Windows 10 are o noua functie preluata de la sistemul de operare iOS, compania Microsoft oferindu-le in sfarsit utilizatorilor ceva ce asteptau de mult.

Windows 10 Functia NOUA Preluata iOS

Windows 10 continua sa fie imbunatatit de catre compania Microsoft, iar astazi vorbim despre o noua functie pe care sistemul de operare o are preluata de la iOS-ul celor de la Apple, ea existand de ceva vreme in el. Mai exact, Windows 10 le va permite utilizatorilor sa scrie email-uri in aplicatia Mail folosind un stylus, sistemul de operare urmand a recunoaste in curand scrisul de mana, acesta urmand a fi afisat exact asa cum este inregistrat, fara a fi transformat.

Windows 10 va permite trimiterea de email-uri scrise de mana, precum vedeti in imaginea de mai jos, compania Microsoft evitand deocamdata sa implementeze un sistem care sa transforme scrisul de mana in text digital. Desigur ca o asemenea functionalitate pentru Windows 10 ar fi fost extrem de utila, insa Microsoft vrea deocamdata sa permita doar scrierea de mesaje fara a folosi o tastatura, iar un stylus va fi necesar pentru a face acest lucru de pe calculatoarele cu touchscreen.

Windows 10: Functia NOUA Preluata de la iOS

Windows 10 Functia NOUA Preluata iOS 1

Windows 10 va permite inregistrarea scrisului de mana in aplicatia Mail in sectiunea dedicata desenarii, si desigur ca vom putea face inclusiv desene care sa fie trimise prin email catre diverse persoane. iOS are de ceva vreme aceasta functionalitate pentru tabletele iPad ale celor de la Apple, iar Windows 10 va oferi totul inclusiv in calculatoare, iar asta in conditiile in care Mac-urile nu au touchscreen si nu sunt capabile sa ofere o functionalitate de cest gen.

Windows 10 va contine suport pentru scrisul de mana nu doar in aplicatia Mail, ci si in aplicatia Calendar, unde utilizatorii pot face intrari folosind un stylus, fara a mai utiliza tastatura pentru functionalitate. Windows 10 ofera in momentul de fata aceasta functionalitate pentru cei care testeaza sistemul de operare in versiune beta, iar ea ar putea veni chiar inainte ca suportul pentru SwiftKey sa fie integrat de catre compania Microsoft.