Samsung GALAXY S9: OFICIAL e un ESEC, dar NU din Cauza iPhone X

Samsung GALAXY S9 este in mod oficial un esec din punct de vedere al vanzarilor, insa nu iPhone X este vinovat pentru problemele companiei Samsung.

Samsung GALAXY S9 ESEC iPhone X

Samsung GALAXY S9 a fost confirmat in mod oficial saptamana aceasta ca fiind un esec in vanzari, cei de la Samsung evitand sa foloseasca cuvinte atat de mari, si preferand doar sa spuna ca vanzarile au fost “incete”. Aceasta este confirmarea faptului ca Samsung GALAXY S9 nu atinge obiectivele de vanzari stabilite de catre Samsung, ba din contra, iar incasarile diviziei mobile ale companiei au scazut cu aproximativ 5 miliarde de dolari in comparatie cu anul trecut, chiar inainte ca Samsung GALAXY S8 sa fie lansat.

Samsung GALAXY S9 este un esec in vanzari deoarece aduce foarte putine noutati in comparatie cu modelul anterior, insa si pentru ca exista concurenta foarte mare de la ceilalti producatori de smartphone-uri. Multi au spus ca iPhone X este motivul pentru care Samsung GALAXY S9 este un esec in vanzari, insa realitatea este ca nu Apple este marea problema a Samsung, ci din contra, Huawei, Oppo, Xiaomi, Vivo, si alti producatori reprezinta o problema majora.

Samsung GALAXY S9: OFICIAL e un ESEC, dar NU din Cauza iPhone X

Samsung GALAXY S9 ESEC iPhone X 1
Comparatia diviziilor Samsung care au generat profit in T2 2018.

Samsung GALAXY S9 este doar unul dintre telefoanele Samsung care au probleme cu vanzarile, iar asta pentru ca in T2 2018 vanzarile de smartphone-uri ale coreenilor au scazut cu 8.3 milioane de unitati fata de T2 2017. Scaderea este uriasa, iar asta arata ca Samsung nu le poate tine piept chinezilor care lanseaza smartphone-uri “pe banda rulanta”, iar Samsung GALAXY S9 nu a fost suficient de bun nici macar pentru a mentine vanzarile la un nivel neschimbat.

“The IT & Mobile Communications Division posted KRW 24.0 trillion in consolidated revenue and KRW 2.67 trillion in operating profit for the quarter. Amid the sluggish premium smartphone market and intensifying competition, Samsung’s smartphone shipments and revenue declined QoQ due to the slow sales of Galaxy S9 and S9+ as well as the phasing out of older low-end models.”

Samsung GALAXY S9 ar putea fi totusi doar un preambul al problemelor majore pe care Samsung le are cu vanzarile smartphone, acestea scazand si in T1 2018 fata de T1 2017, desi cu doar 300.000 de unitati. E foarte posibil ca in T3 2018 vanzarile Samsung sa scada in continuare comparativ cu anul trecut, iar Samsung GALAXY S9 si Samsung GALAXY Note 9 sa nu aiba capacitatea de a rezolva problemele coreenilor, producatorii chinezi “punand tunurile” pe Samsung.