Samsung GALAXY Note 9: PRET, LANSARE si SPECIFICATII

Samsung GALAXY Note 9 are pretul, data de lansare si specificatiile tehnice finale dezvaluite de catre compania Samsung in aceste momente pentru toti fanii.

Samsung GALAXY Note 9 PRET LANSARE SPECIFICATII

Samsung GALAXY Note 9 are pretul, data de lansare si specificatiile dezvaluite chiar in aceste momente de catre compania Samsung in cadrul evenimentului ce are loc in New York, SUA. Samsung GALAXY Note 9 a avut totusi dezvaluite foarte multe dintre noutati chiar inainte ca evenimentul din New York sa aiba loc, inclusiv un clip video de prezentare fiind publicat din greseala de catre cei de la Samsung inainte ca telefonul sa fie demonstrat.

Samsung GALAXY Note 9 nu este unul dintre cele mai asteptate si mai bine vandute telefoane ale coreenilor, insa ei vor incerca sa-si recupereze cu aceasta serie o parte dintre vanzarile pierdute cu Samsung Galaxy S9.

Samsung GALAXY Note 9 – Specificatiile Tehnice Complete

Samsung GALAXY Note 9 a avut dezvaluite specificatiile tehnice complete inaintea prezentarii multumita unor imagini cu multiple cutii ale telefoanelor care au ajuns deja in multe magazine. Din pacate, vorbim despre specificatii similare cu cele ale Samsung GALAXY S9, cei de la Samsung preferand sa refoloseasca procesorul, si camera, dar in Samsung GALAXY Note 9 au inclus o baterie mai mare, mai mult RAM, si mai mult spatiu de stocare.

Samsung GALAXY Note 9 are urmatoarele specificatii tehnice :

  1. ecran AMOLED cu diagonala de 6.3 inch si rezolutie de 2960 x 1440 pixeli, compatibil HDR10, si 514 ppi;
  2. chip Qualcomm Snapdragon 845/Exynos 9810 octa-core cu 6 GB RAM, sau 8 GB RAM in anumite modele, placa video Mali-G72/Adreno 630.
  3. camera principala duala cu un senzor de 12 megapixeli si deschidere variabila f/1.5 si f/2.4, plus un al doilea senzor cu aceeasi rezolutie, dar deschidere de f/2.4;
  4. camera frontala de 8 megapixeli;
  5. S Pen;
  6. 128 GB si 512 GB sptiu de stocare.
  7. baterie de 4000 mAh;
  8. difuzoare stereo AKG;
  9. incarcare rapida si wireless;
  10. rezistenta pa apa si praf, IP68;
  11. iris scanner;
  12. Android 8.1;
  13. suport microSD de pana la 512 GB;
  14. port audio de 3.5mm.
  15. Pret minim de 1000 – 1050 euro.

Samsung GALAXY Note 9 aduce cea mai mare baterie implementata vreodata intr-un telefon din aceasta serie, insa marea noutate este cu S Pen, in care sunt implementate mult mai multe noutati decat pana acum. Partea buna pentru clienti este ca Samsung GALAXY Note 9 ramane cu portul audio de 3.5mm, insa din pacate si cu un buton fizic in carcasa pentru scanarea amprentelor, deoarece in ecran nu va fi regasit vreunul ultrasonic.

Samsung GALAXY Note 9 – Camera Inteligenta

Samsung GALAXY Note 9 PRET LANSARE SPECIFICATII 1

Samsung GALAXY Note 9 are aceeasi camera precum Samsung GALAXY S9, ea avand deschidere variabila in functie de lumina in care inregistram imaginile, dar acum e ceva mai buna. Cei de la Samsung sustin ca au implementat in camera Samsung GALAXY Note 9 un sistem de inteligenta artificiala care face aproape imposibila inregistrarea de poze proaste, sau cel putin cu asta se lauda coreenii in materialele de presa pentru eveniment.

Samsung GALAXY Note 9 modifica in mod automat si inteligent pozele facute de catre noi pentru ca acestea sa aiba cea mai buna calitate posibila, chiar daca noi nu ne-am prea obosit sa ne ocupam de asta. Samsung GALAXY Note 9 va incerca sa depaseasca Huawei P20 Pro in ceea ce priveste calitatea pozelor inregistrate cu a sa camera, dar asta nu va fi foarte usor, deoarece chinezii au reusit sa creeze o camera cu adevarat surprinzatoare.

Samsung GALAXY Note 9 se transforma mai usor intr-un PC cu DeX

Samsung GALAXY Note 9 PRET LANSARE SPECIFICATII 2

Samsung GALAXY Note 9 aduce o imbunatatire majora pentru tehnologia DeX, care permite transformarea telefonului intr-un calculator, iar asta deoarece este eliminat complet accesoriul dedicat. Mai exact, Samsung GALAXY Note 9 poate fi transformat intr-un calculator prin simpla conectare la un monitor folosind un cablu USB-C, prin Bluetooth putand fi interconectate diverse accesorii care permit controlarea interfetei de desktop.

Samsung GALAXY Note 9 – Noul S Pen cu Bluetooth si functii noi

Samsung GALAXY Note 9 PRET LANSARE SPECIFICATII 3

Samsung GALAXY Note 9 are o schimbare foarte importanta oferita de catre noul S Pen, acesta avand implementata tehnologia Bluetooth pentru a aduce o gama variata de functii noi pentru utilizatori. Aceasta este prima oara cand Samsung implementeaza tehnologia Bluetooth intr-un S Pen, iar Samsung GALAXY Note 9 devine cu mult mai usor de folosit, chiar si de la distanta, prin intermediul acestui stylus, care pana acum era gandit altfel.

Samsung GALAXY Note 9 va putea avea muzica sub control S Pen prin simple apasari ale butonului lateral, insa nici aplicatia Camera nu ramane fara functii de acest gen pentru control usor de la distanta. S Pen va putea fi folosit pentru a controla Samsung GALAXY Note 9 in timpul prezentarilor, dar si pentru a permite trimiterea de mesaje in timp ce utilizatorii deseneaza, ceva ce pana acum nu a fost posibil pentru utilizatorii seriei.

Samsung GALAXY Note 9 – preturile si lansarea

Samsung GALAXY Note 9 urmeaza sa fie vandut in Europa la preturi care incep de pe la 1020 de euro pentru versiunea standard, cu 128 GB spatiu de stocare, si ajung pana pe la 1250 de euro pentru cea cu 512 GB spatiu de stocare. Samsung GALAXY Note 9 urmeaza sa fie disponibil pentru precomanda cel tarziu de luni, insa data de lansare pentru noile modele de telefoane este stabilita pentru ziua de 24 august, timp suficient pentru ca toti cei interesati sa-l poata precomanda.

In Romania puteti cumpara deja Samsung GALAXY Note 9, iar preturile oficiale le aveti aici.