Iata CAT COSTA Productia iPhone XS Max, si care e PROFITUL OBSCEN

iPhone XS Max are costul de productie prezentat astazi dupa ce telefonul a fost dezasamblat, iata care este si ce profit obscen face compania Apple de pe urma ta.

iphone xs cost productie profit

iPhone XS Max are astazi prezentata o estimare privind costul de productie pe care-l are compania Apple cu telefonul sau, dar si profitul pe care-l inregistreaza la vanzare, iar vestile sunt bune, pentru americani. Conform unei companii care e specializata pe asemenea estimari, costul de productie al iPhone XS Max, care poate fi precomandat de aici in Romania. ar fi de aproximativ 443 de dolari pentru versiunea cu 256 GB spatiu de stocare, pe care Apple o vinde in Romania, de exemplu, cu 1450 de euro.

iPhone XS Max genereaza pentru Apple un “profit” de 1000 de euro la vanzarea in Romania, suma fiind…. incredibil de mare, dar din acei 1000 de euro sunt extrase costurile de dezvoltare, cercetare, promovare. Chiar si asa, Apple ramane, cel mai probabil, cu macar 500 de euro la vanzarea fiecarui iPhone XS Max de 256 GB, cifra fiind si mai mare in cazul modelelor care au 512 GB spatiu de stocare, iar acum stii cati bani lasi in conturile Apple.

Iata CAT COSTA Productia iPhone XS Max, si care e PROFITUL OBSCEN

iphone xs cost productie profit 1

iPhone XS Max cu 64 GB spatiu de stocare are un cost de productie estimat la 395 dolari, si este vandut cu 1250 de euro in Romania, deci profitul e mai mic, insa suma in sine ramane colosala oricum ar fi situatia. cea mai scumpa componenta a iPhone XS Max este noul ecranul, care costa 80 de dolari, chip-ul A12 costand 72 de dolari, ambele fiind mai scumpe decat la iPhone X, acelasi lucru fiind valabil pentru spatiul de stocare, sau costul de asamblare.

iPhone XS Max are un ecran ceva mai ieftin decat se gandeau multi, iar asta pentru ca Apple ar fi eliminat unele componente care au legatura cu 3D Touch, fara e elimina sistemul, ele avand un pret de aproximativ 10 dolari. Totusi, lasand la o parte preturile componentelor, Apple face un profit obscen cu iPhone XS si iPhone XS Max de pe urma clientilor, si nu pot decat sa-mi imaginez ce vanzari colosale ar face daca si-ar vinde telfeoanele la preturi mai mici si in cantitati mai mari.