STS. Permite LOCALIZAREA Apelurilor 112, intr-un nou mod CIUDAT

STS. Institutia care administreaza serviciul unic de urgenta 112 a anuntat posibilitatea de localizare a apelurilor 112 intr-o modalitate noua, dar ciudata.

sts 112

STS. Serviciul de telecomunicatii speciale a implementat pentru serviciul de urgenta 112 o noua componenta care permite localizarea persoanelor care apeleaza cerand ajutor, insa intr-un mod foarte ciudat. Stiti cu siguranta povestile cu localizarea prin triangularea semnalului telefonului pentru a afla unde este o persoana, si ca STS nu poate face asta chiar tot timpul, insa ceea ce a implementat pentru serviciul 112 este cam la fel de inutil.

STS. Noua componenta a serviciului de urgenta 112 le permite operatorilor sa localizeze geografic o persoana dupa ce primesc acceptul acesteia, insa, si aici vine partea buna, localizarea se face prin internet. Conform descrierii facute de catre cei de la STS, persoana suna la 112, cere ajutor, operatorul da numarul mai departe la STS, de acolo se trimite un SMS cu un link web pe care trebuie sa il acceseze persoana, iar asa se face localizarea ei.

STS. Permite LOCALIZAREA Apelurilor 112, intr-un nou mod CIUDAT

STS localizare 112

STS. Problema este una foarte complicata, pentru ca in afara persoanelor care stiu ce e aia o conexiune de internet mobil, si de unde se activeaza, iar numarul lor nu e foarte mare, restul raman la fel de “nelocalizati” ca si pana acum. Oricine nu are un telefon inteligent, chiar si intr-o forma de baza, nu va beneficia de acest sistem, iar multi dintre cei care au telefoane capabile sa se conecteze la internet, probabil nu vor sti cum sa se foloseasca de ceea ce primesc.

Noua facilitate de localizare 112 prin web este menită să contribuie la îmbunătăţirea informaţiilor privind poziționarea în teren a apelantului. … operatorul 112 va reintra în legătură cu apelantul şi îi va transmite acestuia prin SMS un link personalizat pentru geolocalizarea terminalului de pe care s-a efectuat apelul. După activarea conexiunii de date și a funcției de localizare, prin accesarea link-ului primit în SMS de către apelant, coordonatele geografice se vor transmite implicit către SNUAU. Funcționarea facilității de localizare 112 prin web este dependentă de modelul terminalului mobil, de sistemul de operare al acestuia, de metodele standard de localizare implementate și configurate în respectivul echipament, de setările privind permisiunile de localizare prin intermediul telefonului mobil de pe care se inițiază apelul la numărul unic de urgență 112, precum și de nivelul semnalului GPS din zona în care se află apelantul.

STS. Mai mult decat atat, separat de internet, utilizatorul trebuie sa aiba GPS-ul telefonului activ, si permisiuni pentru browserul web sa-i acceseze locatia, deci care e diferenta fata de Google Maps, Apple Maps, sau orice alta aplicatie de localizare. Care ar fi diferenta dintre aceasta solutie si partajarea locatiei printr-un SMS catre dispeceratul 112 ? STS gandeste bine ca imbunatateste 112, insa care e diferenta intre solutia aceasta si ce poate face omul dintr-o aplicatie de navigatie ?

6 COMENTARII

  1. “Buna ziua, pentru a ne putea ocupa de urgenta Dvs., va rugam sa va prezentati la sediul STS cu un dosar cu sina si declaratie notariala ca sunteti de acord cu localizarea”.