Ce CER RCS & RDS, Orange, Telekom, Vodafone de la GUVERN pentru ROMANI

RCS & RDS, Orange, Telekom, Vodafone, duc negocieri foarte dure in momentul de fata cu Guvernul Romaniei, iata care le sunt cerintele pentru modificarea OUG 114/2018.

RCS & RDS negocieri

RCS & RDS, Orange, Telekom, Vodafone, sunt in negocieri dure in aceste saptamani cu Guvernul Romaniei din cauza OUG 114/2018, care a fost adoptata tacit de catre Senat astazi, fara vreo modificare fata de forma initiala. Asta inseamna ca mai sunt 30 de zile in care Camera Deputatilor, camera decizionala in aceasta situatie, trebuie sa faca modificari pentru aceasta ordonanta de urgenta, sau ea va fi impusa in forma actuala impotriva RCS & RDS, sau a celorlalte companii.

Negocierile pe care RCS & RDS, in tandem ceilalti operatori telecom, le fac in momentul de fata cu Guvernul au invedere in primul rand eliminarea taxei de 3% pe cifra de afaceri, care ar scoate zeci de milioane de euro anual din conturile companiilor. RCS & RDS, impreuna cu restul companiilor, cer ca taxa pe cifra de afaceri sa aiba un procent maxim de 0.4%, ca si pana acum, doar ca sa fie platita efectiv anual, nu amanata la plata in functie de banii din conturile ANCOM.

RCS & RDS, si lumea telecom duc negocieri dure cu Guvernul Romaniei

Reprezentantii celor de la RCS & RDS, dar si ai celorlalte companii telecom, sustin ca acest procent de 0.4% reprezunta un raport echitabil intre cheltuielile administrative pe care le au companiile, minus veniturile, si cifra de afaceri efectiva. Separat de asta, companii vor deasemenea anularea pragului minim impus de catre Guvern pentru licentele viitoarelor retele 5G, adica 1 miliard de euro, spunand ca este nejustificat de mare in raport cu investitiile care trebuie facute.

RCS & RDS, si restul mediului de telecomunicatii, contesta deasemenea cresterea semnificativa a nivelului amenzilor ce pot fi aplicate de catre ANCOM, dar cred ca aici Guvernul n-ar trebui sa dea inapoi pentru ca se fac foarte multe abuzuri. Aceste negocieri se duc inca de la inceputul lunii, de cand a inceput sa curga termenul pentru discutarea OUG 114/2018 in Senat in vederea unui vot pentru adoptarea, sau respingerea ei, insa adoptarea a fost facuta tacit.

RCS & RDS, la fel ca restul mediului telecom, vor incerca cu siguranta sa convinga Guvernul sa faca modificarile dorite de catre ei, insa ramane de vazut daca vor si reusi in final.