Apple Pay va fi LANSAT in ROMANIA de catre ING

Apple Pay va fi lansat oficial in Romania de catre ING Bank, banca anuntand astazi ca va aduce in sfarsit sistemul de plati mobile pentru clientii cu iPhone, Apple Watch, iPad.

Apple Pay ING romania

Apple Pay va fi lansat in Romania de catre ING, banca anuntand astazi ca va aduce sistemul de plati mobile al companiei Apple pentru proprii clienti, dupa o foarte lunga perioada de asteptare. Trebuie sa recunosc faptul ca am asteptat ca ING sa lanseze Apple Pay inca din momentul in care sistemul a fost lansat, au trecut 4 ani si jumatate de atunci, si iata ca lucrurile se vor transforma in realitate intr-un final si pentru clientii din Romania.

Apple Pay este sistemul de plati prin NFC care ne va permite sa facem plati la POS-ul folosindu-ne telefoanele, sau Apple Watch-urile, iar ING va fi prima banca din Romania care va implementa acest sistem, daca nu ma insel. Cei de la ING au vineri programata o conferinta de presa si cred ca atunci vor anunta oficial cel putin disponibilitatea Apple Pay in Romania pentru clienti, plus o data de la care totul va fi posibil, daca asta nu se va intampla chiar imediat.

Apple Pay va fi LANSAT in ROMANIA de catre ING

Apple Pay ING romania iphone

Apple Pay ar ajunge la ING la cateva luni dupa ce banca a implementat un sistem de plati mobile inclusiv pentru utilizatorii sistemului de operare Android, deci cei cu iPhone n-au fost ignorati. ING a avut nevoie de aprobarea celor de la Apple pentru a aduce Apple Pay si in Romania, iar luna viitoare, cred eu, ca sistemul va putea fi folosit de catre toata lumea, asta daca nu cumva lansarea se va face chiar la conferinta de presa organizata vineri de catre banca.

Apple Pay va putea fi folosit in tandem cu Touch ID, sau Face ID, toate telefoanele lansate din 2014 incoace avand implementat sistemul de plati mobile al companiei Apple, impreuna cu telefoanele Apple Watch. Separat de plati mobile, Apple Pay permite inclusiv efectuarea de plati pe internet, si veti putea face asta inclusiv dintr-un cont al celor de la ING dupa ce sistemul va fi lansat in Romania, asa ca mai avem foarte putin de asteptat pana cand se va intampla asta.

Apple Pay va putea fi folosit, in mod teoretic, la cam orice fel de POS din Romania, insa mai multe detalii vor fi oferite de catre cei de la ING pe finalul acestei saptamani.