Apple Pay va fi LANSAT in ROMANIA de catre ING

Apple Pay va fi lansat oficial in Romania de catre ING Bank, banca anuntand astazi ca va aduce in sfarsit sistemul de plati mobile pentru clientii cu iPhone, Apple Watch, iPad.

Apple Pay ING romania

Apple Pay va fi lansat in Romania de catre ING, banca anuntand astazi ca va aduce sistemul de plati mobile al companiei Apple pentru proprii clienti, dupa o foarte lunga perioada de asteptare. Trebuie sa recunosc faptul ca am asteptat ca ING sa lanseze Apple Pay inca din momentul in care sistemul a fost lansat, au trecut 4 ani si jumatate de atunci, si iata ca lucrurile se vor transforma in realitate intr-un final si pentru clientii din Romania.

Apple Pay este sistemul de plati prin NFC care ne va permite sa facem plati la POS-ul folosindu-ne telefoanele, sau Apple Watch-urile, iar ING va fi prima banca din Romania care va implementa acest sistem, daca nu ma insel. Cei de la ING au vineri programata o conferinta de presa si cred ca atunci vor anunta oficial cel putin disponibilitatea Apple Pay in Romania pentru clienti, plus o data de la care totul va fi posibil, daca asta nu se va intampla chiar imediat.

Apple Pay va fi LANSAT in ROMANIA de catre ING

Apple Pay ING romania iphone

Apple Pay ar ajunge la ING la cateva luni dupa ce banca a implementat un sistem de plati mobile inclusiv pentru utilizatorii sistemului de operare Android, deci cei cu iPhone n-au fost ignorati. ING a avut nevoie de aprobarea celor de la Apple pentru a aduce Apple Pay si in Romania, iar luna viitoare, cred eu, ca sistemul va putea fi folosit de catre toata lumea, asta daca nu cumva lansarea se va face chiar la conferinta de presa organizata vineri de catre banca.

Apple Pay va putea fi folosit in tandem cu Touch ID, sau Face ID, toate telefoanele lansate din 2014 incoace avand implementat sistemul de plati mobile al companiei Apple, impreuna cu telefoanele Apple Watch. Separat de plati mobile, Apple Pay permite inclusiv efectuarea de plati pe internet, si veti putea face asta inclusiv dintr-un cont al celor de la ING dupa ce sistemul va fi lansat in Romania, asa ca mai avem foarte putin de asteptat pana cand se va intampla asta.

Apple Pay va putea fi folosit, in mod teoretic, la cam orice fel de POS din Romania, insa mai multe detalii vor fi oferite de catre cei de la ING pe finalul acestei saptamani.

52 COMENTARII

  1. se stia ca spre sf 2019 se va extinde apple pay…asta a fost confirmarea …. si tine si de banci ,bancile trebuie sa faca colaborare cu apple pentru implementarea apple pay …. dar odata ce anunta ing desigur ca vor veni si celalalte … si asta e o bucurie ca eu astept apple pay de mult timp…

  2. macar Bt sa o aduca spre sf anului, de la raiffeisen nu am asteptari mari, de 2ani tot zic ca lanseaza ceva pt plati rapide si nici acum :))

  3. nu!!!!!! nu se pot face plati prin nfc dupa bt pay iOS … o poti folosi doar sa vezi soldul si sa trimiti bani la contacte din agenda! bt24 e mobile banking… e separata de btpay… bt pay e gratuita iar bt24 e cu 4-5lei pe luna…

  4. Esti debil…3 banci din RO detin 75% , intr-adever BRD este una din cele 3, dar mai sunt 2, iar BRD anul trecut era pe locul 3, deci nici macar pe 1
    Nici aici nu prea ai relatii si informatii

  5. Treaba e buna, oricum e mai sigur pe apple pay decat pe android. sa fi tampit sa iti ti card-urile intr-un android. probabil ne vom face conturi la ing. aia e. concurenta. oricum prefer sa imi fac cont la ing decat sa mai car portofelul dupa mine. am ceasul zilnic oriunde.

  6. probabil prin Mai o sa dea o declaratie catre presa etc…oricum o sa vina in cel mai rau caz anul viitor…nu raman ei in spate pt mult timp

  7. Salut, iti apare “?” cand dictezi in limba romană pe iphone /Apple watch ? La mine imi scrie “semnul întrebării”