Samsung GALAXY S10, alte modele Samsung pot fi BLOCATE cu acest HACK

Samsung GALAXY S10. Noile si vechile modele de telefoane ale companiei Samsung pot fi blocate cu acest hack, iata cat de mult sunt afectati utilizatorii.

Samsung GALAXY S10 hack

Samsung GALAXY S10. Telefoanele Samsung nu sunt cunoscute ca fiind cele mai sigure din lume, iar un cercetator in securitate informatica a reusit sa descopere un hack in baza caruia aproape orice smartphone al coreenilor poate fi blocat. Vorbim despre o blocare temporara a Samsung GALAXY S10, sau a oricaror altor modele care au sistemul de securitate Knox implementat, totul din cauza modului in care a fost gandita aceasta platforma a companiei coreene.

Samsung GALAXY S10. Cercetatorul a scris o aplicatie malitioasa pentru a demonstra cum poate fi exploatat sistemul Knox, iar cu ajutorul ei creeaza un atac de tip DoS in telefoane, care impiedica temporar folosirea lor de catre utilizatori. Hack-ul se aplica doar pentru accesarea fisierelor securizate din Knox, in momentul in care un utilizator al Samsung GALAXY S10, sau a altor modele, acceseaza acel fisier, el fiind trimis inapoi in prima pagina a launcher-ului sistemului de operare.

Samsung GALAXY S10, alte modele Samsung pot fi BLOCATE cu acest HACK

Samsung GALAXY S10. Utilizatorul ar trebui mai apoi sa intre in Safe Mode pentru a readuce lucrurile la normal, insa hack-ul poate fi facut prin simpla instalare a unei aplicatii, fara a avea privilegii de administrator in prealabil. Desi hack-ul poate fi aplicat inclusiv pe Samsung GALAXY S10, cei de la Samsung nu considera ca aceasta ar fi o problema serioasa pentru telefoanele sale, astfel ca a decis sa nu faca vreo modificare in Knox care sa blocheze hack-ul.

The device will be inoperable due to this local DoS [denial of service]. Every time the victim will open the [Knox] SecureFolder app, the container will be locked and every time he will try to use his phone, the phone will come back directly to the first page of the launcher.

Samsung GALAXY S10. Din Safe Mode utilizatorii pot instala aplicatia problematica, iar partea proasta este ca acel cod pentru hack poate fi ascuns in orice aplicatie publicata in cadrul Google Play, deci poate fi ascuns oriunde. Chiar si asa, Samsung n uconsidera ca aceasta ar fi o problema, desi pe Samsung GALAXY S10, sau modelele mai vechi, Knox a fost gandit ca un mediu securizat pentru a tine fisierele in deplina siguranta, insa iata ca sistemul in sine nu e 100% “de neatins”.