Huawei. Primele PROBLEME MARI Recunoscute OFICIAL

Huawei. Primele probleme mari sunt recunoscute oficial de catre fondatorul companiei chinezesti, iata ce spune in legatura cu evolutia pentru anul 2019.

huawei crestere

Huawei. Mai toata lumea a inteles deja ca exista probleme foarte mari pentru compania chinezeasca din cauza sanctiunilor impuse de catre SUA, iar acest lucru incepe sa fie recunoscut oficial chiar si de catre ea. Mai exact, Huawei a vorbit pentru prima oara despre faptul ca incasarile sale intra pe un trend descendent, dar deocamdata nu din cauza sanctiunilor pe care SUA le-a impus impotriva companiei chinezesti in cursul saptamanii trecute.

Huawei. Fondatorul companiei chinezesti a afirmat ca incasarile companiei au fost in aprilie cu 25% mai mari decat cele din aprilie 2018, cresterea fiind mai mica decat cea inregistrata pentru T1 2019 vs T1 2018, cresterea fiind de 39%. Desi in aprilie a ramas pe crestere, compania Huawei urmeaza sa piarda cresterea in urmatoarele luni, desi fondatorul sau este optimist si spune ca ea va mai exista pana la finalul anului, e extraordinar de greu de crezut ca asta se va intampla.

Huawei. Primele PROBLEME MARI Recunoscute OFICIAL

Huawei. Avand in vedere ca sanctiunile SUA au fost impuse pe final de luna mai, compania nu va trece pe scadere chiar de acum, dar e foarte posibil ca acest lucru sa se intample din cursul lunii iunie. Exista deja foarte multi oameni care fie si-au anulat achizitiile de telefoane de la Huawei, fie incep sa le returneze, iar cum sanctiunile nu vor disparea, oamenii vor cauta in continuare sa scape rapid de produsele cumparate de la chinezi, saus a evite sa le mai cumpere.

Our growth will slow down, though not by as much as everyone imagines. In the first quarter of this year, our revenue grew 39% over the same period last year. This rate decreased to 25% in April, and may continue decreasing towards the end of this year. Our company will not end up with an extreme supply shortage…Even if there is an insufficient supply from our partners, we will face no problems. This is because we can manufacture all the high-end chips we need ourselves.

Huawei. Desi chinezii au stocuri mari de componente facute deja pentru a suplini sanctiunile impuse de catre SUA, ele nu vor putea acoperi toata cerere, dar problema mai mare e cu software-ul partenerilor. Chiar daca Huawei va avea componente pentru a mai fabrica unele produse in urmatoarele luni, nu mai poate folosi software-ul partenerilor, iar asta va afecta foarte serios incasarile pe termen scurt, mediu, si chiar lung, daca sanctiunile vor ramane.

Huawei. Desi foarte multa lume s-a rezumat la companie si produsele sale, in realitate sanctiunile afecteaza inclusiv foarte multi parteneri ai chinezilor, iar probleme merg dincolo de Android, si ajung la multe componente importante.

8 COMENTARII

  1. Care parteneri ai Huawei sunt afectati de sanctiunile americane , in afara de Google ?
    Care din cei posibili afectati nu pot fi inlocuiti ?

  2. De aceea nu trebuie sa fim naivi și trebuie sa înțelegem cum merg lucrurile in lumea mare. Un alt exemplu a fost 9/11

  3. Esti in stare sa te concentrezi , si sa uiti ca esti oaie Huawei pt un moment ?
    Am intrebat care sunt partenerii ce pot fi afectati de sanctiunile americane.
    Legea in urma caruia Google a limitat accesul Huawei la unele chestii , se refera la companii americane , nu straine. Nu e ca in cazul embargoului din Iran , sa fie sanctionat oricine colaboreaza cu Huawei.
    Ce parteneri americani are Huawei ?
    Ce eventuali parteneri americani are Huawei care nu pot fi inlocuiti cu altii ?
    Eu cred ca Huawei poate usor sa continue productia de telefoane si sa-si faca system de operare Android propriu bazat pe AOSP (ce va si face) , sa-si faca magazin de aplicatii si soft support.
    Cat va vinde , ramane de vazut , dar ca si Samsung , Huawei nu traieste din vanzarea de telefoane.

  4. Mult mai repede vom vorbi despre Apple la trecut decat despre Huawei .
    Huawei reprezinta avansul tehnologiei , pe cand Apple reprezinta nimic – o moda, un snobbism , un zero pt mersul inainte al tehnologiei si civilizatiei.

  5. Toți care colaborau cu Huawei. Să nu mai vinzi dintr-un foc peste 200 de milioane de procesoare, sau de memorii, sau de baterii, sau de sticle gorilla, sau de display-uri, de orice componentă a unui telefon dacă ne raportăm doar la telefoane… e o pierdere uriașă pentru toți. Să nu îmi spui că cele peste 200 de milioane de telefoane Huawei vândute anual se vor duce către Samsung sau Apple și le vor creste lor vânzările cu atâta…
    E un declin pentru toți, care se va vedea mai târziu.
    Iar dacă China va face ce se vorbește în mediul online drept ripostă, cu interzicerea exportului de metale rare, atunci loviturile încasate de americani vor fi mult mai mari… nu doar în domeniul tehnologiei. Deocamdată chinezii sunt calmi… dar naivi nu sunt în niciun caz. ?

  6. Dar nu, dar deocamdată în niciun ca z nu la nivelul SUA tehnologic de unde vine aproape 90% din tehnologie (hardware și software) , fără android sunt morți cei de la Huawei la fel și în cazul hardware ului (procesoare + tehnologii de fabricare )…..Nu cred ca chinezii o sa se consoleze cu metalele lor rare în afara Chinei, și americanii o sa fie pe butuci
    Sa știi ca exista și alte surse de aprovizionare cu metale rare,de ex Rusia (o tara care exporta materii prime în special) și India (la fel ca Rusia are un teritoru f mare, fiind practic imposibil sa nu se găsească + ca gigantii ca Samsung și LG de unde se aprovizionează mulți nu vor fi afectate

  7. Și tu trăiești într-o bulă, ești izolat de știri și de tot ce se întâmplă? În afară de Google, și la procesoare tot de la americani venea tehnologia, și gorila glass tot de la americani, și multe altele. Că pot sau nu fi înlocuite.. rămâne de văzut, dar acei parteneri pierd mult nemailivrând sute de milioane de componente anual. Ce o fi așa greu de înțeles?