Windows 10 STRICA unele Calculatoare, iata NOUA PROBLEMA

Windows 10 strica unele calculatoare pe care este instalat de catre utilizatori, compania Microsoft recunocand problema, iata si cum poate fi rezolvata.

Windows 10 problema culori monitoare

Windows 10 trece iar printr-o situatie penibila pentru compania Microsoft, iar asta deoarece sistemul de operare strica iar calculatoarele utilizatorilor din cauza unei probleme care n-ar fi trebuit sa existe pentru acest software. Se pare ca unii utilizatori au descoperit ca dupa instalarea May 2019 Update pentru Windows 10, monitoarele calculatoarelor lor au inceput sa afiseze culori distorsionate fara ca ei sa faca vreo modificare pentru functionarea lor.

Windows 10 este afectat de un bug doar in May 2019 Update, deci versiunile anterioare nu trec prin probleme de acest gen, insa partea buna este ca pentru cei care au facut instalarea este ca exista un truc pentru rezolvare. Pana acolo, Microsoft a lansat recent un patch pentru Windows 10 care ar trebui sa rezolve problemele pentru utilizatori, insa din pacate acest lucru nu se intampla, si inca exista persoane care raporteaza ca problema exista.

Windows 10 STRICA unele Calculatoare, iata NOUA PROBLEMA

Windows 10 strica in totalitate culorile afisate de catre monitoarele calculatoarelor utilizatorilor, unele dintre acestea afisand inclusiv dungi verticale, ceea ce face imposibila folosirea lor in anumite situatii. Cei de Nvidia, sau alti producatori de monitoare, sustin ca problemele nu au legatura cu produsele lor, ci cu Windows 10, insa exista si un truc de care va puteti folosi pentru a readuce oarecum functionalitatea la normal, dar nu pentru toata lumea.

“With Windows 10 Update 1903 and using any of the 430.x Nvidia drivers, color reproduction seems incorrect with visible stripes in gradients. The issue is not present with no Nvidia drivers installed or when booting in safe mode (so not loading graphics/display drivers). After installing drivers the problem starts showing as soon as you reboot once.”

Windows 10 poate avea problema rezolvata in mod teoretic prin accesarea Task Scheduler, apoi a Task Scheduler Library, a tab-ului Triggers, apoi a optiunii “At Log On”, unde trebuie selectata optiunea “Disable”. Acelasi lucru trebuie facut pentru “On connection to user session”, iar dupa repornire Windows 10 ar trebui sa afiseze in mod normal culorile pentru monitoarele calculatoarelor, iar daca folositi aplicatii terte de calibrare, si ele vor fi afectate.

Windows 10 va avea cu siguranta aceasta problema rezolvata la un moment dat de catre compania Microsoft, insa din pacate deocamdata nimeni nu stie cand, asa ca daca sunteti afectati de catre ea, va trebui sa mai aveti rabdare.