Windows 10. NOUA PROBLEMA Serioasa CONFIRMATA de Microsoft

Windows 10. O noua problema foarte serioasa pentru sistemul de operare a fost confirmata de catre compania Microsoft, iata cum poate fi rezolvata chiar acum.

Windows 10. O noua problema serioasa a fost confirmata de catre compania Microsoft pentru clientii din lumea intreaga care folosesc sistemul de operare in propriile calculatoare in momentul de fata. Mai exact, cei de la Microsoft au confirmat in mod oficial faptul ca Windows 10 are in May 2019 Update o problema care impiedica folosirea conexiunilor VPN deoarece sistmeul RASMAN este stricat pentru utilizatori, problema nefiind descoperita in timp util.

Windows 10. Microsoft a publicat inclusiv un document de suport in care vorbeste despre aceasta problema care exista in sistemul de operare pe care-l ofera pentru calculatoare, el afectandu-i si pe cei care au patch-ul KB4497935 instalat. Microsoft sustine ca serviciul RASMAN din Windows 10 se poate opri in mod subit in folosirea obisunita a calculatoarelor, cu o eroare 0xc0000005 afisata pentru utilizatori, iar conexiunile VPN sunt oprite in mod automat.

Windows 10. NOUA PROBLEMA Serioasa CONFIRMATA de Microsoft

Windows 10. Partea buna este ca problema aceasta afecteaza doar conexiunile VPN cu profil care sunt setate sa functioneze tot timpul cand calculatorul este folosit pentru navigare pe internet de catre utilizatori. Daca se face o conexiune VPN in mod manual de catre utilizator, atunci problema din Windows 10 nu va afecta calculatorul, astfel ca daca o intalniti, ar fi bine sa modificati felul in care va conectati la VPN pentru navigare pe internet.

“The Remote Access Connection Manager (RASMAN) service may stop working and you may receive the error “0xc0000005” on devices where the diagnostic data level is manually configured to the non-default setting of 0.”

Windows 10. Microsoft a gasit deja o rezolvare pentru aceasta problema, si o va implementa intr-un viitor patch care va fi lansat pentru sistemul de operare in perioada imediat urmatoare, deci nu trebuie sa ne facem foarte multe probleme. Partea buna este ca ea poate fi rezolvata chiar si in acest moment daca urmati instructiunile de mai sus pentru Windows 10, ele permitand folosirea fara probleme a conexiunilor VPN, chiar si in mod permanent.

“To mitigate this issue, use one of the steps below, either the group policy step or the registry step, to configure one of the default telemetry settings. Set the value for the following group policy settings: Group Policy Path: Computer Configuration\Administrative Templates\Windows Components\Data Collection and Preview Builds\Allow Telemetry. Safe Policy Setting: Enabled and set to 1 (Basic) or 2 (Enhanced) or 3 (Full).”

Windows 10. Din pacate, sistemul de operare al celor de la Microsoft nu este lipsit de problemele serioase care nu sunt descoperite in perioada de testare, insa partea buna este ca se gasesc rapid si usor rezolvari pentru ele.