Xiaomi, OPPO, Vivo vor COPIA o Functie GROZAVA din iPhone

Xiaomi, OPPO, Vivo vor copia o functie importanta si populara pe care telefoanele iPhone o au de foarte multa vreme, iata de ce se vor putea bucura clientii.

Xiaomi, OPPO, Vivo vor COPIA o Functie GROZAVA din iPhone

Xiaomi, OPPO, Vivo, trei dintre cei mai mari producatori chinezi de smartphone-uri, vor colabora pentru a copia una dintre cele mai populare functii ale telefoanelor iPhone. Mai exact, Xiaomi, OPPO, Vivo vor sa copieze AirDrop, un sistem care faciliteaza transferul rapid de poze, clipuri video, si nu numai intre iDevice-uri folosind Wi-Fi, ceva similar fiind integrat in Android, dar se pare ca producatorii chinezi vor mai mult, si cu mai mult control.

Xiaomi, OPPO, Vivo vor implementa un sistem de transfer de date care va functiona doar intre telefoanele create de catre ei, deci orice alte modele nu vor putea beneficia de aceasta tehnologie. Conform informatiilor furnizate deja, Xiaomi, OPPO, Vivo vor putea transfera fisiere la viteze de pana la 20 MB/s, adica prin Wi-Fi, iar companiile spun ca oricare alti competitori dornici sa integreze acest sistem o pot face, daca primesc aprobarea lor.

Xiaomi, OPPO, Vivo vor COPIA o Functie GROZAVA din iPhone

Xiaomi, OPPO, Vivo ar urma sa lanseze tehnologia in versiune beta chiar luna aceasta, deci ar trebui sa ne putem face o idee cat se poate de clara cu privire la ceea ce ar urma ea sa ofere pentru clienti. Desigur ca e nevoie de foarte multa testare inainte ca Xiaomi, OPPO, Vivo sa poata lansa acest sistem, insa toate companiile sunt capabile sa faca orice isi propun, deci e clar ca sistemul va fi implementat curand in produsele lor.

“MIUI de la Xiaomi, ColorOS de la Oppo și FuntouchOS-ul lui Vivo – toate bazate pe Android – vor integra sistemul peer-to-peer. Protocolul va folosi Bluetooth pentru a perechi dispozitive și ar trebui să fie capabil să transfere viteze de până la 20 MB / s, ceea ce sugerează că utilizează Wi-Fi pe backend, cum ar fi sistemul AirDrop Apple. Postarea lui Xiaomi spune că alți producători de smartphone-uri pot aplica pentru a se alătura actualului trio aliat. O versiune beta a serviciului ar trebui să fie lansată până la sfârșitul acestei luni.”

Xiaomi, OPPO, Vivo au luat aceasta decizie deoarece Android Q va lasa telefoanele fara Android Beam, tehnologia care functioneaza similar cu AirDrop, doar ca foloseste NFC pentru interconectarea telefoanelor. Xiaomi, OPPO, Vivo au impreuna 49% din piata telefoanelor din China, adica sute peste sute de milioane de telefoane, deci tehnologia va fi extrem de utila pentru foarte multa lume de acolo, si nu numai.

Xiaomi, OPPO, Vivo mai mult ca sigur nu vor avea parteneri in aceasta aventura companii ca Samsung, sau Huawei, deci nu toate persoanele din vasta lume se vor putea bucura de sistem.