Planeta Mercur: Fenomenul SPECTACULOS Vizibil NUMAI Maine

Planeta Mercur va fi in cursul zilei de maine in centrul unui fenomen spectaculos care este vizibil foarte rar in univers, iata ce vei putea vedea din Romania.

Planeta Mercur este cea mai mica din sistemul nostru solar, dar si cea mai apropiata de Soare, o zi acolo durand peste 58 de zile pe Pamant, iar orbita sa in jurul Soarelui dureaza doar 88 de zile. Avand in vedere apropierea dintre planeta Mercur si Soare, in cursul zilei de maine va avea loc un fenomen spectaculos care va fi vizibil pentru o perioada nu foarte lunga de timp, dar care nu va fi usor de observat nici prea curand.

Planeta Mercur urmeaza sa faca o foarte rara interpunere intre Pamant si Soare in cursul zilei de maine, iar cei de la NASA spun ca asa ceva se intampla destul rar in cursul unui secol. Mai exact, planeta Mercur se interpune intre Pamant si Soare doar de 13 ori in fiecare secol, insa nu la perioade regulate de timp, NASA calculand ca urmatorul fenomen de acest gen urmeaza sa aiba loc in cursul anului 2032, deci in peste 12 ani.

Planeta Mercur: Fenomenul SPECTACULOS Vizibil NUMAI Maine

Planeta Mercur va putea fi observata de catre oameni in timpul acestui fenomen, insa NASA nu recomanda urmarirea sa fara o pereche de ochelari pentru eclipsa, si fara un telescop cu zoom 50X. NASA sustine ca acest fenomen in care este implicata planeta Mercur urmeaza sa fie vizibil inclusiv din Europa, plus alte continente, astfel ca si Romania ar trebui sas e numere pe lista tarilor din care totul va putea fi observat.

Planeta Mercur urmeaza sa se interpuna intre Pamant si Soare in cursul zilei de maine la ora 14:35, deci daca sunteti interesati sa vedeti totul, va trebui sa fiti cu ochii pe cer atunci. Nu uitati sa va protejati ochii, deoarece indiferent cat de important ar fi acest eveniment, nu ar trebui sa va asumati riscul de a avea vederea afectata de urmarirea fenomenului spectaculos prin care va trece planeta Mercur.

Planeta Mercur este foarte rar in centrul atentiei din cauza distantei fata de Pamant si a interesului mic vis-a-vis de ea din cauza dimensiunilor foarte mici, insa NASA o are totusi in monitorizare constanta.