Fuziunea Telekom cu Orange este mai PROBLEMATICA decat se Credea

Fuziunea dintre Telekom si Orange este mult mai problematica decat se credea initial, iata cu ce se vor confrunta cele doua grupuri de telecomunicatii.

Fuziunea Telekom Orange

Telekom si Orange ar discuta despre o fuziune la nivel international ale grupurilor de telecomunicatii care controleaza in momentul de fata Europa, si daca asta s-ar intampla, am vorbi despre o companie extrem de puternica. Deutsche Telekom nu a ajuns la o intelegere cu France Telecom pentru o fuziune cand au avut loc discutiile anterioare, iar asta din cauza valorii cu mult diferite a celor doua companii, dar asta s-ar putea schimba in curand.

Orange a anuntat recent ca vrea sa isi vanda o buna parte dintre infrastructura de telefonie mobila existenta, totul intr-o tentativa de a-si creste valoarea de piata, asa cum a facut si Vodafone in 2019. Telekom nu a luat o decizie de acest gen, dar daca valorile de piata ale celor doua companii vor ajunge la un punct oarecum comun, atunci e foarte posibil ca fuziunea sa devina mult mai posibila decat este in momentul de fata pentru companii.

Fuziunea Telekom cu Orange este mai PROBLEMATICA decat se Credea

Telekom si Orange discuta despre o fuziune pentru a deveni un mega grup de telecomunicatii care ar controla intreaga Europa, si care ar putea genera si mai multi bani decat fac in momentul de fata. Avand in vedere ca vorbim despre doua dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Europa, o fuziune intre ele ar crea un grup cu care se va putea concura foarte greu, deci Telekom si Orange ar trebui sa obtina aprobare de la Comisia Europeana pentru planuri.

Fuziunea dintre Telekom si Orange ar putea fi extrem de benefica pentru toti clientii la inceput, iar asta deoarece infrastructura noului grup va permite extinderea serviciilor in multe zone unde doar unul avea oferte. Pe termen lun e foarte posibil ca lucrurile sa nu mai stea la fel de bine, iar preturile sa creasca sub dictatura unui monopol, dar de la simple discutii la o fuziune este o cale foarte lunga pentru ambele companii.

In Romania e greu de spus daca Telekom si Orange ar putea fuziona vreodata, iar asta pentru ca s-ar cam crea un monopol pe piata de telefonie mobila, deci daca grupurile “mama” vor fuziona, ramane de vazut ce se va intampla cu restul.