Codul Rutier: SCHIMBARI MARI pentru AMENZI din Ianuarie 2020

Codul Rutier amenzi 2020

Codul Rutier se va modifica de la inceputul acestui an dupa ce Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat o modificare pentru amenzile aplicate in tara. Mai exact, amenzile pentru biciclisti sunt reduse de la 870 – 1160 de LEI la 580 – 725 de LEI, trecand din clasa a treia din clasa de sanctiuni a Codului Rutier in clasa a doua.

Codul Rutier este modificat in baza unor amendamente facute de catre cei de la USR, care au reusit sa usureze viata biciclistilor care incalca legea. Asta inseamna ca daca sunteti prinsi cu telefonul in mana pe bicicleta, conform noilor amenzi aplicatie conform Codului Rutier, veti plati o amenda cuprinsa intre 580 – 725 LEI, sau jumatate in 15 zile.

Codul Rutier va avea aplicate sanctiunile din clasa a treia pentru dotarea necorespunzatoare a bicicletelor care circula pe strazile din Romania, deci aici nimic nu se schimba. Pentru aceasta incalcare a prevederilor din Codul Rutier vor fi aplicate amenzi cuprinse intre 870 – 1160 de LEI, deci trebuie sa aveti foarte mare grija.

Codul Rutier a fost desemnat ca avand amenzi prea mari pentru biciclisti, conform celor de la USR, iar asta i-ar tine pe unii departe de aceste mijloace de transport in comun. Desigur ca aici nu se refereau la cei care trec strata pe trecerile de pietoni pe bicicleta, nu respecta culoarea rosie a semaforului, etc.

Codul Rutier ar fi trebuit sa pastreze si pentru aceste contraventii amenzi din clasa a treia de sanctiuni, insa din pacate s-a trecut si pentru ele la clasa a doua.