Orange: Decizia RADICALA care a Lasat Clientii MUTI de UIMIRE

Orange a luat o decizie radicala care i-a lasat pe multi dintre clientii sai muti de uimire, iata ce a decis sa faca operatorul de telecomunicatii.

Orange decizie

Orange a luat anul acesta o decizie extrem de importanta, considerata radicala de catre unii, in timp ce alti clienti au ramas muti de uimire sa afle care sunt planurile reale ale operatorului de telecomunicatii. Orange a luat acum cateva luni decizia de a cumpara divizia de servicii fixe a celor de la Telekom Romania, iar asta pentru ca are nevoie de infrastructura fixa pe care a creat-o grupul pentru a-si extinde oferta de servicii de internet fix si televiziune fixa.

Orange a surprins pe toata lumea cu aceasta decizie pentru ca nimeni nu se astepta sa-si cumpere unul dintre principalii competitori, desi de cativa ani de zile exista un acord intre ele prin care Orange are acces la infrastructura fixa. Chiar daca Orange are acest parteneriat incheiat cu cei de la Telekom Romania de cativa ani buni, doar cei care au urmarit cu mare atentie colaborarea dintre companii s-au asteptat ca decizia de achizitie a diviziei de servicii fixe sa fie luata.

Orange: Decizia RADICALA care a Lasat Clientii MUTI de UIMIRE

Orange a construit in Romania cea mai mare si mai puternica retea de telefonie mobila, are cei mai multi clienti, iar mai toata lumea credea ca operatorul va putea sa-si faca si o infrastructura fixa pe masura. Ei bine, asta ar fi durat mult mai mult decat achizitia unui competitor care are o asemenea infrastructura gata pregatita, astfel ca Orange a ajuns chiar si la un acord cu cei de la Telekom Romania pentru a cumpara de la ei intreaga divizie fixa.

Orange si Telekom Romania s-au lovit totusi de problemele politice din Romania, care au cam suspendat planurile lor de a-si finaliza tranzactia, iar acesta este doar inceputul procesului indelungat. Comisia Europeana va trebui deasemenea sa dea aprobare pentru aceasta tranzactie dintre Orange si Telekom Romania, deci finalizarea sa nu va avea loc prea curand, ci undeva in a doua parte a anului 2020, deci la foarte mult timp distanta acum.

Orange va deveni un “mega operator de telecomunicatii” in tara noastra, cu 15 milioane de clienti, dar si o parte din cele 30% dintre actiunile pe care divizia fixa a Telekom le are la divizia de servicii mobile in acest moment.