Politia Romana: Noi SCHIMBARI Aduse in Codul Rutier din 2020

Politia Romana vrea sa faca o serie de noi schimbari foarte importante pentru Codul Rutier din 2020, iata ce trebuie sa stie toti romanii despre aceste modificari.

Politia Romana Codul Rutier 2020

Politia Romana a conceput o serie de modificari pentru Codul Rutier pe care Guvernul Romaniei ar vrea sa le adopte prin ordonanta de urgenta, si care ar urma sa intre in vigoare cat se poate de curand in anul 2020. Schimbarile vizeaza trotinetele electrice, care pot fi cumparate sau inchiriate chiar de pe telefonul mobil, Politia Romana dorind sa statutul acestora in trafic sa fie reglementat pentru ca persoanele indisciplinate sa fie trase la raspundere.

Politia Romana vrea ca trotinetele electrice sa nu mai circule pe drumurile publice, ci doar pe pistele speciale pentru biciclete, acolo unde acestea sunt disponibile, sau pe marginea drumului. Accesul trotinetelor, sau al bicicletelor, electrice pe drumurile publice este permis doar in sectiunile unde viteza maxima de deplasare este de 50 KM/h, iar astfel Politia Romana limiteaza posibilitatea de deplasare a lor pe mai toate bulevardele mari din Bucuresti, unde limita e de 60 KM/h.

Politia Romana: Noi SCHIMBARI Aduse in Codul Rutier din 2020

Politia Romana spune ca numai persoane cu varsta de minim 14 ani pot conduce o bicicleta, sau trotineta, electrica, si ca ele trebuie sa poarte in mod obligatoriu casca de protectie pana la varsta de 16 ani. Aceste trotinete sau biciclete trebuie sa aiba iluminare, sau insemne reflectorizante, trebuie “parcate” doar paralel cu marginea drumului, iar daca prevederile nu sunt respectate, Politia Romana poate aplica amenzi cuprinse intre 860 si 1160 LEI.

“Prin proiect se propune ca trotineta electrică să fie definită că fiind vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roţi, articulat cu o bară în partea din faţă folosită ca dispozitiv de direcţie, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 6 km/h, dar nu depăşeşte 25 km/h şi care este echipat cu un motor electric.”

Politia Romana a initiat aceasta propunere legislativa pentru ca trotinetele electrice erau folosite ca in “Vestul Salbatic” in trafic, deci era nevoie de reglementarea statutului lor pentru a putea fi aplicate si amenzi. Politia Romana interzice deasemenea transportarea de persoane cu trotinetele electrice pentru ca este foarte periculos, iar asta deoarece ele pot atinge viteze la care o posibila cadere poate provoca lovituri care pot pune viata in pericol.

Politia Romana asteapta acum ca primul-ministru sa isi dea acceptul pentru aceste modificari pentru Codul Rutier, iar daca va fi adoptata o ordonanta de urgenta, atunci in ea va fi stabilita si data de la care prevederile intra in vigoare.