Coronavirus: Aplicatia care iti Spune daca ai Sanse sa fii INFECTAT

Coronavirus aplicatia infectat

Coronavirus ar trebui sa fie inamicul public numarul 1 pentru orice locuitor al planetei, sa cel putin asta spune Organizatia Mondiala a Sanatatii, care a declarat epidemie internationala acum cateva saptamani, dar virusul totusi se raspandeste rapid.

Coronavirus este o problema atat de mare incat China a creat o aplicatie speciala care ii ajuta pe cetatenii de acolo, si nu numai, sa afle daca exista vreun risc ca ei sa fi intrat in contact cu vreo persoana infectata, deci inclusiv ei sa fie infectati.

Coronavirus a generat cel mai mare numar de infectari si decese in China, peste 40.000 si peste 1000, iar aplicatia e facuta special pentru cei de acolo, ea permitand inregistrarea in baza unui numar de telefon, dar si a unui document de identificare emis de autoritati.

Coronavirus are inregistrate intr-o baza de date a statului toate persoane infectate, iar aplicatia e conectata la ea, si in baza datelor furnizae de cel care se inregistreaza, analizeaza locatiile in care aceasta persoana a fost, le compara cu cele in care exista infectari, si ii spune care e riscul sa fi fost infectat.

coronavirus aplicatie detectare infectare

“Odată ce noua aplicație este înregistrată cu un număr de telefon, utilizatorii sunt rugați să introducă numele și numărul de identificare. Aplicația a fost dezvoltată în comun de departamentele guvernamentale și China Electronics Technology Group Corporation și este susținută de date de la autoritățile de sănătate și transport, potrivit agenției de știri administrată de stat Xinhua.”

Coronavirus inca este departe de a avea raspandirea oprita de catre autoritatile din China, iar aplicatia aceasta are menirea de a monitoriza si mai bine chinezii, plus oricare alte persoane care o instaleaza pentru a vedea daca exista risc sa fi fost infectati.