Telekom: Anuntul dupa CONCEDIEREA a peste 1300 de Angajati

Telekom a facut un anunt foarte important dupa ce a concediat peste 1300 de persoane in Romania, iata ce va face operatorul in urmatoarele luni de zile in tara noastra.

Telekom concedieri

Telekom a trecut in 2019 printr-un foarte amplu proces de restructurare, iar asta a insemnat ca peste 1300 de angajati full time au fost concediati de catre operator, asta insemnand cam 20% din totalul angajatilor de la final de 2018. In 2020 cei de la Telekom urmeaza sa continue procesul de disponibilizari, in timp ce angajeaza alte 200 de persoane, dar nu s-a spus nici de unde vor pleca unii oameni, si nici unde urmeaza sa fie angajate celelalte persoane.

Telekom a reusit in 2019, multumita concedierilor si a altor schimbari importante facute in cadrul companiei din Romania, sa isi creasca atat incasarile, cat si profitul, ceea ce de fapt si voia grupul german. Numarul de persoane concediate este foarte mare, cei de la Telekom anuntand totusi din timp care le sunt intentiile, astfel ca plecarea lor nu a fost o surpriza prea mare pentru cineva, insa probabil ca o continuare a procesului este una mare.

Telekom: Anuntul dupa CONCEDIEREA a peste 1300 de Angajati

Telekom a pierdut intre 600.000 – 850.000 de clienti doar din divizia de servicii mobile in 2019, plus alte 100.000 din divizia fixa, pe partea de televiziune, insa compania anunta investitii in 2020. Separat de reteaua 5G pe care o va face Telekom, operatorul investeste deasemenea in imbunatatirea acoperirii pentru retelele actuale, iar aici e vorba despre noi antene in zonele in care nu exista acoperire la standardele pe care le doreste compania acum.

Telekom nu a spus cam cati bani vrea sa cheltuiasca pe aceste investitii, insa doar pentru licetenele 5G si echipamentele retelelor 5G ar trebui sa aloce cateva sute de milioane de euro in 2020. Desigur ca aceste cheltuieli foarte mari vor pune presiune pe Telekom, insa compania spune ca lichiditatile i-au crescut, deci nu a mai fost nevoita sa se imprumute de la banci pentru a avea bani pentru platile curente, ceea ce probabil ca va accelera investitiile in 2020.

Telekom incepe sa-si revina din perioada proasta prin care a trecut, atat din punct de vedere al pierderilor de clienti, cat si a incasarilor, insa ramane de vazut ce se va intampla pana cand va reusi sa fuga din tara noastra.