Calea Lactee: NASA Publica o Imagine ULUITOARE cu Galaxia

Calea Lactee are parte de o imagine uluitoare publicata de catre cei de la NASA, ei aratandu-ne ceva ce putina lume a reusit sa vada pana in momentul de fata.

Calea Lactee zodiac

Calea Lactee are publicata o imagine uluitoare de catre cei de la NASA, agentia spatiala americana incercand sa-i arate intregii lumi din nou o vizualizare dintr-o perspectiva diferita a galaxiei din care facem parte. Vorbim despre o imagine care a fost surprinsa in Chile in 2019 de catre un fotograf, iar agentia spatiala americana a ales sa o prezinte ca imaginea astronomica a zilei, totul pentru a nu ne lasa sa uitam din ce mare corp cosmic facem parte.

Calea Lactee apare arcuita in aceasta imagine, si recent ni s-a explicat de ce ea arata intr-un asemenea mod, o ciocnire cu o galaxie pitica apropiata creand o unduire pentru galaxia din care facem parte. Lasand la o parte asta, cei de la NASA explica si ce inseamna lunga unda de lumina care pare sa conecteze Calea Lactee de Pamant, ea reprezentand unul dintre elementele impresionante care sunt vizibile in aceasta imagine publicata de americani.

Calea Lactee: NASA Publica o Imagine ULUITOARE cu Galaxia

Calea Lactee zodiac imagine
Imagine cu galaxia Calea Lactee surprinsa de catre Roman Ponča.

Calea Lactee ar avea prezentata acolo o lumina zodiacala, adica un curent de praf care orbiteaza soarele in interiorul sistemului nostru solar, el fiind cel mai usor de observat chiar inainte de rasarit. Unii cercetatori au ales sa-l denumireasca un rasarit fals, sau un apus fals, iar pana in momentul de fata sursa acestui curent de praf, legat de zociad, nu a fost descoperita, dar se presupune ca ar avea la baza rezultatul coliziunii dintre asteroizi, sau ramasitele cozii unei comete.

“Care este banda de lumină care leagă pământul de Calea Lactee? Lumina zodiacală – un flux de praf care orbitează Soarele în Sistemul Solar interior. Cel mai ușor se vede chiar înainte de răsăritul soarelui, unde a fost numit falsă zori sau chiar după apusul soarelui. Originea prafului zodiacal rămâne un subiect de cercetare, dar se presupune că rezultă din coliziuni de asteroizi și cozi de comete.”

Calea Lactee are prezentata in imaginea de mai sus zona centrala a sa, iar in arcul superior poate fi vazut marele nor Magellanic, in timp ce o galaxie satelit pentru a noastra e vizibila in partea stanga indepartata. Pentru a se inregistra aceasta imagine cu Calea Lactee au fost combinate 30 de imagini de catre fotograful care a realizat-o, iar asta ne-a adus o posibilitatea de a vedea si o parte din ceea ce doar unii cercetatori au ocazia sa urmareasca.

Calea Lactee a avut chiar recent o serie de descoperiri foarte importante dezvaluite, si v-am vorbit despre ele, atat NASA, cat si diversi alti cercetatori, continuand sa o exploreze cu intensitate.