Calea Lactee: Anuntul ULUITOR, Premiera Crezuta IMPOSIBILA

Calea Lactee este in centrul unui anunt uluitor care ne prezinta o premiera care era crezuta imposibila, iata recordul descoperit de catre cercetatori.

Calea Lactee rotatie

Calea Lactee este in centrul unui nou anunt uluitor dupa ce o premiera incredibila a fost descoperita in galaxie de catre cercetatori, dezvaluirea facuta de catre ei schimband multe din ceea ce se stia. Cercetatorii chinezi au reusit sa descopere steaua din Calea Lactee care are cel mai rapid sens de rotatie dintre toate cele care au fost observate pana acum, ea avand aleasa denumirea LAMOST J040643.69+542347.8, si analizarea sa ar putea deslusi multe mistere.

Calea Lactee are milioane peste milioane de stele in interiorul sau, insa cea descoperita cu observatorul chinez LAMOST are estimata de catre cercetatorii de acolo o viteza de rotatie de aproximativ 540 de kilometri pe secunda. Practic, in fiecare secunda, aceasta stea din Calea Lactee se roteste cu o viteza care este aproximativ egala cu distanta dintre Arad si Bucuresti, iar asta a uimit cercetatorii din intreaga lume pentru ca nimeni nu credea ca asa ceva e posibil.

Calea Lactee: Anuntul ULUITOR, Premiera Crezuta IMPOSIBILA

Calea Lactee are aici stabilit si un nou record in ceea ce priveste viteza cu care se invarte o stea, cel anterior fiind detinut de catre una care avea o viteza de 440 de kilometri pe secunda. Diferenta este una uriasa, si ne arata inca o data cat de multe nu stim despre Calea Lactee, sau despre universul din care facem parte, foarte multe mistere ramanand in continuare ascunse de omenire, dar probabil nu pentru chiar atat de mult timp de acum incolo.

“Un astronom chinez a descoperit cea mai rapidă stea rotativă din Calea Lactee. Steaua, numită LAMOST J040643.69 + 542347.8, are o viteză de rotație estimată de 540 km pe secundă, care este cu aproximativ 100 km pe secundă mai rapid decât cea a deținătorului record anterior, HD 191423.”

Calea Lactee are aceasta stea localizata la 30.000 de ani-lumina in comparatie cu soarele, iar din calculele lor se indeparteaza cu 120 de kilometri pe secunda fata de locatia din care provine. Cercetatorii sunt de parere ca steaua a intrat in Calea Lactee dintr-un sistem binar, ea avand la un moment dat inclusiv “un companion”, de la care a adunat multe dintre materialele ce o compun, insa transformarea aceluia intr-o supernova a propulsat-o la acesta viteza de rotatie.

Calea Lactee este monitorizata in mod constant de catre cercetatori din toata lumea, iar premiere de acest gen vom mai vedea in viitor pe masura ce explorarile vor fi extinse de catre acestia.