Luna: DISPARITIA Misterioasa Ramasa Neexplicata pana Acum

LUNA are in sfarsit explicata o disparitie foarte misterioasa de pe cerul Pamantului, iata ce au reusit sa descopere cercetatorii in legatura cu ea.

LUNA dsparuta

LUNA este satelitul natural al Pamantului, si unul dintre lucrurile de care toata lumea era sigura este ca ea va fi prezenta pe cer in fiecare seara, cam indiferent ce se intampla, doar ca nu e chiar asa. Acum 900 de ani astronomii au notat ca LUNA a disparut de pe cer pentru o perioada de timp, pentru ca apoi sa reapara, si nu a fost vorba despre vreo eclipsa, iar cercetatorii de pana acum n-au reusit sa explice acest fenome, dar avem si o explicatie logica.

LUNA a disparut de pe cer acum 900 de ani din cauza unor aparente eruptii vulcanice care ar fi aruncat un fum atat de mare in atmosfera, incat ar fi acoperit in totalitate satelitul natural al Pamantului. Explicatia pentru acest fenomen a venit dupa ce cercetatorii au analizat gheata din Antarctica si Groenlanda, ei ajungand la concluzia ca niste eruptii foarte puternice au avut loc cu foarte mult timp in urma, iar asa ar fi fost acoperita luna in totalitate.

Luna: DISPARITIA Misterioasa Ramasa Neexplicata pana Acum

LUNA apare destul de mare pe cer, astfel ca a fost nevoie de o degajare foarte mare de fum in atmosfera, si la altitudine mare, pentru ca ea sa fie acoperita in totalitate, iar asta nu se intampla prea des. De atunci si pana acum n-a mai fost notat vreun eveniment similar, iar asta ne arata ca in acea perioada au avut loc eruptii extrem de puternice, altfel LUNA n-ar fi sot acoperita in vreo forma sau alta, iar misterul a fost dezvaluit dupa abia 900 de ani.

 

LUNA are influenta asupra a ceea ce se intampla pe Pamant, insa este improbabil sa fi avut vreun impact asupra respectivelor eruptii vulcanice, desi in mod sigur pot aparea cercetatori care sa spuna contrariul. A fost nevoie de 900 de ani pentru ca acest mister sa fie elucidat pentru ca pana acum n-au fost explorate prea atenti zonele de ghetari din Antactica si Groenlanda, insa asa macar aflam de ce a disparut LUNA de pe cer atunci.

LUNA ramane in centrul atentiei lumii intregi si in viitor, iar asta pentru ca fiind un satelit natural foarte important pentru Pamant, exista interes mare pentru a-l explora indeaproape.