Calea Lactee: Observatie in Premiera ce-a ULUIT Cercetatorii

Calea Lactee este in centrul unei descoperiri care i-a uluit pe cercetatorii din intreaga lume, iata ce inca nu pot explica acestia in galaxia noastra.

Calea Lactee neutron

Calea Lactee reuseste in continuare sa ii uluiasca pe cercetatorii din intreaga lume dupa ce o descoperire in premiera a fost facuta de catre ei, iar pana acum nu exista si explicatii cu privire la ceea ce au vazut. Cercetatorii au descoperit pentru prima oara un sistem de stele care a fost ascuns in Calea Lactee pana in momentul de fata, deci inca mai exista foarte multe mistere care nu au fost descoperite de catre cercetatori pana in momentul de fata.

Calea Lactee a avut detectat recent de catre cercetatori un al doilea semnal gravitational aparut in urma unei coliziuni dintre doua stele neutron, masa lor combinata fiind de 3.4 ori mai mare decat cea a soarelui. Cercetatorii n-au mai descoperit pana in momentul de fata sistemul de stele neutron in care a avut loc aceasta coliziune, dar mai mult decat atat, nici macar nu stiu cum s-ar fi putut forma acesta, ei cautand o explicatie pentru acest eveniment din Calea Lactee.

Calea Lactee: Observatie in Premiera ce-a ULUIT Cercetatorii

Calea Lactee a alte unde gravitationale descoperite pana in momentul de fata de catre cercetatori, insa nimic nu se compara cu ceea e a fost observat in acest moment de cercetatori. Stelele neutron emit unde gravitationale in mod normal in timp ce se invart in orbita una in jurul celeilalte, insa abia cand se apropie mult se produc unele atat de puternice in Calea Lactee astfel incat ele sa poata fi detectate de catre cercetatorii din intreaga lume.

“La începutul acestui an, o echipă internațională de oameni de știință a anunțat a doua detectare a unui semnal de undă gravitațională din coliziunea a două stele de neutroni. Un binar de stele cu neutroni acest masiv nu a fost niciodată văzut în galaxia noastră, iar oamenii de știință au fost misticați de modul în care s-ar fi putut forma – până acum.”

Calea Lactee are milioane peste milioane de stele active in momentul de fata, insa mai mult ca sigur exista si multe altele care n-au fost deocamdata descoperite de catre astronomi. Simplul fapt ca aceste unde gravitationale au dezvaluit un sistem de stele care n-a mai fost vazut pana acum este o dovada a faptului ca in Calea Lactee exista foarte multe mistere pe care cercetatorii trebuie sa le dezvaluie, dar desigur ca totul are nevoie de foarte mult timp.

Calea Lactee a fost recent in centrul unor descoperiti foarte importante, si totul multumita avansului tehnologic prin care a trecut omenirea in ultimele decenii.