Huawei MATE 40 Pro: Productia AMANATA, Iata Motivul Serios

Huawei MATE 40 Pro are productia amanata de catre compania Huawei, iata ce motiv foarte serios a fost invocat de catre chinezi pentru aceasta decizie.

Huawei MATE 40 Pro amanarea

Huawei MATE 40 Pro are productia amanata de catre compania Huawei, fara ca vreun analist sa prezica acest lucru in vreun moment, iar asta vine totusi ca o surpriza, avand in vedere toate informatiile aparute pana acum. Mai exact, productia Huawei MATE 40 Pro a fost amanata de catre Huawei deoarece compania vrea sa analizeze pe deplin impactul pe care-l va avea asupra capacitatii sale de productie noua sanctiune din SUA care blocheaza capacitatea de a cumpara unele componente.

Huawei MATE 40 Pro este urmatorul model foarte important de telefon la care lucreaza compania Huawei in momentul de fata, iar informatia privind amanarea inceperii productiei vine de la partenerii companiei chinezesti. Huawei MATE 40 Pro are productia suspendata pentru unele dintre componentele care urmeaza sa fie folosite, insa cei de la Huawei au decis deasemenea sa reduca productia pentru unele componente care trebuiau fabricate in urmatoarele trimestre.

Huawei MATE 40 Pro: Productia AMANATA, Iata Motivul Serios

Huawei MATE 40 Pro are inceperea productiei amanata cu una, sau doua, luni de zile, iar asta inseamna ca e posibil sa-l vedem in magazine undeva prin noiembrie in loc de septembrie, sau octombrie. Asa s-ar reveni practic la vechea strategie de productie pentru aceasta serie, ea fiind avansata anul trecut, dar pana atunci lansarile acestor telefoane aveau loc prin noiembrie, deci aducerea Huawei MATE 40 Pro pe piata in aceasta perioada nu e ceva ce nu am mai vazut si la alte modele.

“Acum vedem că amânarea producției în serie a seriei Mate va fi de cel puțin una până la două luni. Unul dintre motivele pentru a face pauză este faptul că Huawei examinează nivelul de inventar al cipurilor sale mobile HiSilicon și este ocupat să verifice alte platforme mobile de către [designerul de cipuri din Taiwan] MediaTek și Qualcomm [din S.U.A.]. Dar verificarea altor platforme mobile ar putea duce la reproiectarea părților mecanice ale smartphone-urilor, ceea ce va dura timp.”

Huawei MATE 40 Pro ar putea avea productia de componente redusa cu pana la 20%, aceasta fiind cererea pentru unii parteneri pentru urmatoarele trimestre fiscale, dar ea ar putea fi aplicata inclusiv acum. Desi s-a spus ca pentru Huawei MATE 40 Pro ar exista un stoc suficient de componente, care sa acopere inclusiv lansarea unor modele viitoare, dar si ca TSMC poate produce suficiente procesoare pentru telefoane pana in toamna, se pare ca situatia e cu mult diferita.

Huawei MATE 40 Pro amanat pentru octombrie, sau noiembrie, reprezinta o problema serioasa pentru cei de la Huawei, insa mai important este ca ei sa gaseasca alternative pentru componentele pe care nu le mai pot cumpara usor.