Planeta Jupiter: ULUIRE pentru NASA cu Aceasta Descoperire

Planeta Jupiter este in centrul unei descoperiri uluitoare facuta de catre cercetatorii de la NASA, iata ce au observat acestia departe de Pamant.

Planeta Jupiter straturi

Planeta Jupiter este iar in centrul unei dscoperiri impresionante, iar asta pentru ca a fost descoperit departe de Pamant ceva ce ne-ar putea aduce primele confirmari pentru existenta unor semne de viata. Mai exact, cercetatorii au descoperit ca luna Europa, de langa planeta Jupiter, a fost formata cu temperaturi mai mari decat cele inregistrate acum, iar asta ar fi putut sustine existenta vietii acolo, ceva ce nu era crezut posibil de catre multi.

Planeta Jupiter nu pare sa aiba viata pe suprafata sa, insa in cazul lunii Europa caldura din interiorul sau ar fi creat mai multe straturi din interior spre exterior, iar asa s-ar fi format si un ocean sub suprafata sa. NASA a studiat aceasta ipoteza privind luna Europa, iar in baza datelor trimise de catre nava Galileo de langa planeta Jupiter, acestia au ajuns la concluzia ca sub suprafata lunii inghetate ar exista un imens ocean care ar putea ascunde viata.

Planeta Jupiter: ULUIRE pentru NASA cu Aceasta Descoperire

Planeta Jupiter nu are un ocean sub suprafata sa, insa nici luna Europa nu este singurul obiect cosmic in care ar exista asa ceva, dar atat NASA, cat si ESA, isi pun sperante mari ca ar putea descoperi viata acolo. Aceste sperante vin in baza faptului ca pe luna ar fi indeplinite cateva conditii necesare pentru sustinerea vietii, iar nava Europa Clipper, trmisa deja catre planeta Jupiter, urmeaza sa analizeze posibila existenta a vietii ie luna Europa.

“Interiorul Europei este mult mai dens decât straturile exterioare. Acest lucru ne spune deja o proprietate cu adevărat importantă din istoria și geologia Europei: trebuie să fi experimentat căldură mare pentru ca procesul de diferențiere să aibă loc.”

Planeta Jupiter ar fi contribuit la formarea unei luni al carui interior ar fi structurat fix precum cel al unei cepe, cu diverse straturi, unele mai calde spre interior, si altele inghetate la exterior. Oceanul in care cercetatorii spera sa gaseasca viata ar fi undeva la o distanta suficienta fata de suprafata inghetata pentru ca viata sa poata exista, insa raane de vazut daca noua nava trimisa spre planeta Jupiter va putea confirma acest lucru.

Planeta Jupiter a devenit o sursa de interes pentru cercetatori dupa ce au aparut noile informatii cu privire la oceanul care s-ar afla sub suprafata inghetata, si e foarte posibil ca datele descoperite de cercetatori sa fie reale.