Huawei P50 Pro: Decizia MAJORA in PREMIERA pentru Telefon

Huawei P50 Pro are parte de o decizie foarte importanta luata in premiera pentru noul model de telefon, iata ce este obligata sa faca Huawei acum.

Huawei P50 Pro qualcomm

Huawei P50 Pro urmeaza sa aduca o premiera pentru seriile de telefoane pe care compania chinezeasca Huawei le vinde in intreaga lume, si e posibil ca decizia sa fie una dintre cele mai bune de pana acum pentru producator. Mai exact, Huawei P50 Pro urmeaza sa foloseasca nu doar procesoare Kirin ale Huawei, sau nici macar un model de procesor de acest gen, ci si procesoare de la un alt producator, unii speculand ca ar putea fi vorba despre Qualcomm.

Huawei P50 Pro nu ar urma sa aiba procesoare Kirin integrate deoarece numai 8 – 10 milioane de procesoare Kirin din generatia noua ar fi fost produse pentru cei de la Huawei de catre TSMC pana in momentul de fata, iar vanzarile seriei MATE 40 le vor epuiza. Asta va lansa Huawei P50 Pro fara acest model de procesor, iar asta pentru ca el nu poate fi produs de catre vreo alta companie, astfel ca va fi nevoie de cautarea unor alternative pentru el.

Huawei P50 Pro: Decizia MAJORA in PREMIERA pentru Telefon

Huawei P50 Pro ar putea avea chip-uri Qualcomm Snapdragon 875 implementate, dar asta numai daca Guvernul SUA va aproba o cerere a companiei americane de a-si vinde produsele catre chinezi, surse din interiorul guvernului parand sa confirme acest lucru. Pentru Qualcomm aceasta ar fi o victorie uriasa pentru ca Huawei este un client foarte important, iar pentru Huawei P50 Pro ar fi vorba despre un procesor foarte performant integrat pentru folosire.

Huawei P50 Pro cu un chip Qualcomm Snapdragon 875 va oferi aceleasi performante pe care le vom vedea la multe alte modele de telefoane ale producatorilor de modele Android, dar va exista si o problema destul de mare pentru Huawei. Chip-urile Kirin erau optimizate special pentru a functiona cu telefoanele Huawei, insa Huawei P50 Pro cu acel chip de la Qualcomm nu va fi optimizat “la perfectie”, deci ramane de vazut cat de mari vor fi performantele.

Huawei P50 Pro urmeaza sa fie prezentat in primavara anului viitor, cel mai probabil undeva prin martie, deci pana atunci vom afla mai mult ca sigur si ce decizie a fost luata in ceea ce priveste procesoarele pentru noul model de telefon.