Guvernul Romaniei: Noua Localitate carantinata din cauza Coronavirus

Guvernul Romaniei carantina schitu greci

Guvernul Romaniei, prin Departamentul pentru Situatii de Urgenta, si la cererea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta din Olt, a luat decizia de a instaura carantina pentru localitatea Schitu Greci din cauza numarului mare de cazuri de Coronavirus.

Guvernul Romaniei spune ca in aceasta localitate exista un focar de Coronavirus la un spital de psihiatrie, astfel ca a fost ceruta de la nivel local instituirea carantinei pentru localitate in ideea de a preveni raspandirea dincolo de limitele acesteia.

Guvernul Romaniei, prin prefectul judetului Olt, spune ca in comuna exista 11 persoane infectate, dintre cele 937 inregistrate oficial, deci rata de infectare este cu mult peste cea de 3 la 1000 de locuitori, impusa prin lege pentru instituirea carantinei zonale.

“Ținând cont de Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt nr. 27 din 09.08.2020, emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Olt, în baza evaluării epidemiologice avizată de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin care se constată că riscul răspândirii comunitare nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate este peste pragul de 3 cazuri/ 1000 de locuitori a fost emis Ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 09.08.2020, ora 19.00 pentru o perioadă de 14 zile, pentru satul Greci, comuna Schitu, județul Olt.”

Ținând cont de Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt nr. 27 din 09.08.2020, emisă la propunerea…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Duminică, 9 august 2020