Gaura Neagra: Cercetatorii UIMESC, Premiera Greu de CREZUT

Gaura neagra din Calea Lactee este in centrul unei descoperiri uluitoare pe care multa lume nu o credea posibila, iata premiera anuntata acum.

Gaura Neagra viteza

Gaura neagra din centrul galaxiei Calea Lactee are parte de o descoperire pe care cercetatorii nu credeau ca o vor face prea curand, si e ceva care a generat destul de multa uimire in randul oamenilor de stiinta. Mai exact, cercetatorii au descoperit ca aceasta neagra, denumirta Sagetatorul A, are in orbita sa o stea care se deplaseaza cu viteze ce ajung pana la 24.000 de kilometri pe secunda, uluitor de mari, chiar mai mari decat cele ale asteroizilor.

Gaura neagra are in orbita sa o stea care se deplaseaza cu o viteza care atinge 8% din cea a vitezei luminii, si nimeni nu are deocamdata o explicatie pentru ceea ce se intampla. Cercetatorii au descoperit numeroase stele care se invart in orbita pe care o are gaura neagra din centrul galaxiei, multe dintre ele avand traiectorii neobisnuite, insa aceasta este cea mai rapida dintre toate, si a generat foarte multe discutii cu privire la galaxie.

Gaura Neagra: Cercetatorii UIMESC, Premiera Greu de CREZUT

Gaura neagra este atat de mare incat steaua, chiar si la aceasta viteza impresionanta, reuseste sa completeze o orbita in 7.6 ani de zile, iar aceasta este cea mai scurta dintre traiectoriile sale. Ea este si steaua care isi completeza cel mai rapid orbita in jurul spatiului ocupat de catre aceasta gaura neagra, si asta e perfect normal din moment ce atinge si viteze ametitoare in timpul calatoriilor pe care le face prin galaxia noastra acum.

“S4714, este și mai extrem. Nu prea se apropie de Sgr A * ca S4711, dar călătorește în jurul găurii negre cu 8% viteza luminii. La această viteză, steaua se mișcă aproximativ 15.000 de mile (~ 24.000 de kilometri) în fiecare secundă.”

Gaura neagra este orbitata de o alta stea care este doar ceva mai inceata, ea facand o orbita in 9.9 ani, deci circula deasemenea cu peste 10.000 de kilometri pe secunda prin galaxie. Acestea sunt doar doua dintre stelele care exista in acea regiune din galaxie, si care orbiteaza gaura neagra, cercetatorii descoperind mai multe de-a lungul timpului, si continua sa le studieze foarte atent pentru ca inca mai pot fi facute multe descoperiri cu privire la ceea ce se ascunde acolo.

Gaura neagra nu a inghitit deocamdata vreuna dintre aceste stele, insa oricand este orice posibil mai ales ca vorbim despre traiectorii neobisnuite pentru aceste stele.