Planeta Saturn: INCREDIBILE Imagini ce au ULUIT Cercetatorii

Planeta Saturn are parte de o serie incredibila de imagini care ne arata ceva ce i-a uimit pana si pe oamenii de stiinta care o monitorizeaza atent.

Planeta Saturn localizari

Planeta Saturn are parte de o dezvaluire surprinzatoare facuta de catre cercetatorii care monitorizeaza cu foarte mare atentie tot ceea ce se intampla la mare distanta de Pamant in momentul de fata, si e ceva impresionant. Planeta Saturn are o serie de luni care o orbiteaza, iar una dintre ele, numita Enceladus, are gheata pe suprafata, iar sub ea se gaseste apa, oamenii de stiinta crezand ca acolo s-ar putea ascunde si forme de viata, indiferent de care.

Planeta Saturn nu are viata detectata, sau macar posibila, insa luna Enceladus pare sa aiba gheata “recenta” formata in emisfera sa nordica, asta in timp ce in cea sudica exista gheizere care arunca gheata in atmosfera, si univers. Analizand la infrarosu imagini facute de catre nava spatiala Cassini pe planeta Saturn, oamenii de stiinta au reusit sa descopere zone complet neobisnuite in care se afla gheata, dar in care s-a crezut ca de fapt nu s-ar fi aflat nimic

Planeta Saturn: INCREDIBILE Imagini ce au ULUIT Cercetatorii

Planeta Saturn localizari gheata

Planeta Saturn este activa in toata atmosfera sa, insa luna Enceladus parea sa fie activa doar in zona din emisfera sudica, iar cercetatorii au descoperit ca de fapt inclusiv cea nordica are o activitate neobisnuit de mare. Deocamdata oamenii de stiinta nu stiu cum anume s-a format gheata in emisfera nordica de pe planeta Saturn, ceea ce nu e surprinzator, insa ei spun ca totul este destul de “recent” in raport cu ceea ce se intampla in emisfera sudica.

Planeta Saturn nu mai este survolata de cativa ani de zile de catre vreo nava spatiala, iar asta pentru ca NASA a trimis nava Cassini in atmosfera planetei pentru a fi complet distrusa, inainte de a ii descarca cele mai recente inregistrari. Acele inregistrari pot fi baza pentru ani de zile de cercetare, si descoperiri impresionante cu privire la ceea ce se ascunde pe planeta Saturn, sau poate pe oricare dintre lunile pe care aceasta le are in orbita.

Planeta Saturn deocamdata ramane o sursa de foarte multe mistere, si va fi interesant de vazut cam cate dintre ele vor putea fi deslusite de catre oamenii de stiinta pana cand vor ramane fara date de verificat.