Planeta Marte: Descoperirea URIASA care Surprinde Omenirea

Planeta Marte este in centrul unei noi descoperiri uriase facute de catre oamenii de stiinta, iata cum au surprins toata omenirea cu anuntul facut.

Planeta Marte subteran

Planeta Marte este din nou in centrul unei descoperiri foarte importante, iar asta pentru ca oamenii de stiinta au observat acolo ceva ce nu a mai fost vazut pana in momentul de fata, si care poate avea o importanta uriasa. Mai exact, oamenii de stiinta au descoperit ceea ce par a fi lacuri de apa sarata care se ascund sub suprafata de pe planeta Marte, iar acolo ei cred ca ar putea exista viata, indiferent sub ce forma ar fi descoperita in cercetari amanuntite.

Planeta Marte a avut descoperit de catre cercetatorii italieni un lac cu diametru de 20 – 30 de kilometri inca de acum 2 ani de zile, insa extinzand analiza in jurul sau, au descoperit altele mai mici, pline cu apa sarata. Descoperirea a fost facuta de catre oameni de stiinta din Roma, Italia, care si-au bazat acercetarile pe scanari sonar facute pe suprafata de pe planeta Marte de catre nava spatiala Mars Orbiter, trimisa de catre Agentia Spatiala Europeana acolo.

Planeta Marte: Descoperirea URIASA care Surprinde Omenirea

Planeta Marte nu a avut pana acum descoperita viata, in ciuda tuturor cautarilor amanuntite si indelungate ale cercetatorilor, insa se pare ca exista sanse ca ea sa fie ascunsa acolo, sau cel putin asta dau de inteles cercetatorii. Desigur ca trebuie o analiza foarte amanuntita facuta la fata locului pentru ca o confirmare clara a existentei vietii sa vina de la oamenii de stiinta, dar exista sanse mari ca viata sa existe intr-adevar pe planeta Marte.

“O rețea de iazuri sărate ar putea să gâlgâie sub polul sudic al lui Marte, alături de un mare lac subteran, ridicând perspectiva unei mici vieți marțiene înotătoare. Toată această apă potențială crește posibilitatea de viață microbiană pe – sau în interiorul – Marte. Oamenii de știință au remarcat că concentrații mari de sare mențin probabil apa să nu înghețe în această locație rece. Temperatura suprafeței la polul sud este estimată la minus 172F (minus 113C) și devine treptat mai caldă cu adâncimea.”

Planeta Marte ar fi avut acum 4 miliarde de ani o clima similara cu cea a Pamantului, si nu este exclus ca atunci sa fi existat viata in diverse forme acolo, si de aici au pornit cercetatorii care au facut aceste analize. Ei spera ca pe planeta Marte sa reuseasca sa descopere si mai multe dovezi ale faptului ca exista viata, insa deocamdata datele sunt putine, si fara oameni la sol care sa faca analize amanuntite, concluziile clare nu pot fi trase.

Planeta Marte va avea astronauti trimisi de catre NASA undeva dupa 2030, deci pe atunci ar trebui sa aflam si raspunsuri la multe dintre intrebarile care ii tin ocupati pe oamenii de stiinta de cateva decenii bune.