Gaura Neagra: Fenomenul de NECREZUT Observat de Cercetatori

Gaura neagra dintr-o galaxie indepartata a trecut printr-un fenomen de necrezut care a fost observat de catre cercetatori, iata ce au vazut ei.

0

Gaura Neagra necrezut

Gaura neagra dintr-o indepartata galaxie le-a aratat cercetatorilor ceva ce putini credeau ca ar fi posibil, dar ne dezvaluie din nou cat de misterios este universul, si cat de multe se intampla fara ca noi sa stim. Cercetatorii au observat ceva ce parea de necrezut, mai exact o gaura neagra care a distrus o stea in fasii inainte de a o absorbi in totalitate, iar evenimentul a fost observat de catre telescoape din intreaga lume in cursul acestui an.

Gaura neagra care a oferit acest spectacol se afla la 215 milioane de ani distanta de Pamant, iar acesta este cel mai apropiat eveniment de acest gen inregistrat de catre oamenii de stiinta pana acum. Ei au observat o explozie d elumina si energie in momentul in care steaua a fost distrusa de catre gaura neagra, ea fiind sectionata in “fasii” de materie, ca o ceapa, inainte de a fi in totalitate distrusa de catre obiectul atat de indepartat.

Gaura Neagra: Fenomenul de NECREZUT Observat de Cercetatori

Gaura neagra a distrus aceasta stea intr-o perioada destul de lunga de timp, fiind nevoie de sase luni de zile pentru ca evenimentul sa se desfasoare in totalitate, iar la final oamenii de stiinta au ramas cu o imagine impresionanta. AT219qiz este denumirea acestei gauri negre, care a putut fi observata mult mai usor de catre oamenii de stiinta dupa ce a distrus steaua, iluminarea puternica fiind cea care a permis analizarea sa ceva mai bine decat de obicei.

“Ideea unei găuri negre care „aspiră” o stea din apropiere pare a fi science fiction. Dar exact asta se întâmplă într-un eveniment de întrerupere a mareelor. Am putut investiga în detaliu ce se întâmplă atunci când o stea este mâncată de un astfel de monstru. Când o gaură neagră devorează o stea, aceasta poate lansa o explozie puternică de material spre exterior care ne obstrucționează vederea.”

Gaura neagra a aruncat materie intr-o zona vasta din univers in jurul sau, si tot ceea ce se afla acolo a fost serios afectat de puterea pe care a avut-o uriasul obiect din univers care a eliberat toata aceasta energie. Oamenii de stiinta au putut vedea exact cum aceasta gaura neagra inghite steaua din apropierea sa, un fenomen extrem de greu de observat in alte conditii, dar violenta cu care s-a produs a permis urmarirea sa indeaproape, chiar si la o distanta atat de mare.

Gaura neagra despre care vorbim acum nu a mai fost urmarita de catre cercetatori printr-un fenomen de acest gen, insa cel mai probabil vom mai afla si altele care vor mai trece prin fenomene similare atunci.