LUNA: Anuntul de ULTIMA ORA cu Impact pentru TOATA Omenirea

LUNA este in centrul unui anunt de ultima ora care are si un impact important pentru toata omenirea, iata ce decizie a fost luata, si cat de mult conteaza.

luna plecare

LUNA este in centrul unui anunt de ultima ora care vizeaza toata omenirea, si care va avea un impact mare asupra modului in care satelitul natural al Pamantului urmeaza sa fie explorat indeaproape de catre oamenii de stiinta. La inceputul acestei saptamani ni s-a spus ca NASA a descoperit mai multa apa pe luna decat se credea initial, iar asta va intari ideea de a construi o baza acolo, insa vestea importanta este ca si Europa va contribui la proiect.

LUNA va avea o baza facuta de catre NASA cu diverse companii, insa Agentia Spatiala Europeana va colabora pentru construirea si trimiterea in spatiul cosmic a unei statii spatiale care va fi un punct intermediar pentru calatorii in sistemul solar. Se vorbeste de ceva vreme despre aceasta statie spatiala, iar ESA a anuntat in mod oficial ca va colabora cu NASA pentru a duce la indeplinire acest proiect, statia urmand a fi amplasta aproape de luna.

LUNA: Anuntul de ULTIMA ORA cu Impact pentru TOATA Omenirea

LUNA va deveni un punct intermediar pentru calatoriile spre diverse zone din sistemul solar, iar asta pentru ca astronautii vor fi dusi intai acolo de catre NASA, sau ESA, urmand ca mai apoi ei sa fie transportati pe statia spatiala intermediara. De acolo vor incepe calatoriile spre Marte, sau diverse alte planete din sistemul solar, cei de la NASA si ESA dorind sa creeze un asemenea punct intermediar pentru a reduce distanta calatoriilor, dar si durata lor.

“Acest parteneriat valorifică cooperarea remarcabilă stabilită de Stația Spațială Internațională pe măsură ce avansăm spre Lună. Gateway va continua să extindă cooperarea NASA cu parteneri internaționali precum ESA, asigurându-se că programul Artemis are ca rezultat explorarea lunară în condiții de siguranță și durabilitate după aterizarea inițială a lunii umane și nu numai.”

LUNA nu va fi punctul de plecare pentru calatoriile importante in vastul univers, asa cum si-au imaginat multi, NASA considerand ca aceasta nava spatiala e cel mai bun loc din care sa se place in universul intunecat. Pentru ca acest proiect sa fie dus la indeplinire este necesar ca foart emulti bani sa fie investiti in umatorii ani de catre NASA si ESA, insa ambele agentii spatiale au finantarea necesara pentru a isi duce la bun sfarsit planurile pe care le au.

LUNA este “urmatoarea frontiera” pentru agentiile spatiale americane si europene, insa ele nu sunt singurele care incearca sa isi duca astronautii acolo, si eventual catre alte zone din universul atat de vast.