Planeta Jupiter: ULUITOARE Premiera Observata de Cercetatori

Planeta Jupiter are parte de o premiera uluitoare observata si anuntata de catre oamenii de stiinta, iata ce au vazut acestia in univers, si cat conteaza.

Planeta Jupiter inghet

Planeta Jupiter cea mai mare din sistemul solar, este in centrul unei premiere uluitoare observate de catre cercetatori, acestia reusind sa vada ceva ce nimeni nu a mai vazut pana acum, si vorbim despre o realizare importanta. Mai exact, in umbra pe care o lasa vasta planeta Jupiter in sistemul solar, oamenii de stiinta au vazut cum se formeaza o cometa dintr-un obiect care se afla in orbita intre aceasta planeta si Neptun de ceva vreme, fara sa dea vreun asemenea semn.

Planeta Jupiter are o forta gravitationala uriasa, astfel ca observatia de acum a oamenilor de stiinta vine ca o surpriza foarte mare, insa chiar si asa, ei au reusit sa vada cum se formeaza o cometa, pentru prima oara in istoria omenirii. Puteti vedea in imaginea de mai jos aceasta cometa care are denumirea LD2, sau Centaur pentru unii cercetatori, ea fiind in orbita pe langa planeta Jupiter, si pregatindu-se sa inceapa in ocol in jurul soarelui in perioada urmatoare.

Planeta Jupiter: ULUITOARE Premiera Observata de Cercetatori

Planeta Jupiter formare cometa

Planeta Jupiter are intre ea si Neptun mai multe obiecte de acest gen, iar ele trec prin doua fenomene, fie sunt aruncate din sistemul solar, fi devin comete, si incep o orbita nesfarsita in jurul soarelui, asa cum am mai vazut deja. Procesul de transformare al acestui obiect cosmic intr-o cometa va dura aproximativ 40 de ani, dupa care ar trebui sa intre in familia de comete pe care planeta Jupiter a creat-o in decursul unei perioade destul de lungi de timp.

Planeta Jupiter transforma obiecte inghetate de acest gen in comete in mod regulat, iar oamenii de stiinta au observat destule care au fost formate de-a lungul timpului, si care inca se invart pe langa planeta in orbitarea soarelui. Planeta Jupiter continua acum acest proces, iar oamenii de stiinta vor putea vedea in 40 de ani cum se formeaza o cometa, sau cel putin unii dintre ei vor vedea procesul complex, in timp ce altii nu vor reusi sa faca acest lucru.

Planeta Jupiter este impresionanta, iar acest proces este unul normal pentru univers, astfel ca va fi interesant de vazut cum se va desfasura totul de-a lungul timpului pentru intreaga omenire.