Planeta Neptun: Cercetatorii ULUITI de Fenomenul INCREDIBIL

Planeta Neptun i-a uluit in totalitate pe cercetatorii din intreaga lume, iata ce fenomen incredibil a fost observat, si cat de mult conteaza.

Planeta Neptun furtuna

Planeta Neptun a fost sursa unui eveniment incredibil care i-a uluit pe cercetatorii din toata lumea, si vorbim despre ceva ce ei inca nu pot explica in vreun fel, si de aici va incepe o adevarata monitorizare a corpului cosmic. Pe planeta Neptun exista o furtuna pe care cercetatorii o monitorizau de foarte doi ani deja, ea fiind unul dintre punctele recente cele mai cunoscute de acolo, insa in mod surprinzator aceasta si-a schimbat directia fara ca oamenii de stiinta sa stie de ce.

Planeta Neptun avea aceasta furtuna pe suprafata sa in drum direct spre ecuatorul corpului cosmic, ea parand sa urmeze “drumul” pe care au mers si alte furtuni anterioare inainte sa dispara in totalitate. De aceasta data lucrurile n-au mai stat chiar asa, iar furtuna si-a schimbat in mod brusc directia de miscare in atmosfera de pe planeta Neptun, astfel ca nu mai merge spre o distrugere totala, ci se pare ca va continua sa existe in acelasi mod.

Planeta Neptun: Cercetatorii ULUITI de Fenomenul INCREDIBIL

Planeta Neptun furtuna directie
Furtunile detectate de catre NASA in atmosfera planetei Neptun.

Planeta Neptun a avut la foarte scurt timp descoperita o alta furtuna, de dimensiuni mai mici, insa deocamdata nu exista o corelare intre ea, si cea mai mare, care acum se indreapta spre polul nord al planetei. Cercetatorii speculeaza ca furtuna mai mica aparuta pe planeta Neptun ar putea fi parte din cea mare, o parte care s-ar fi “rupt”, dar desigur ca nu pot dovedi acest lucru, si e oricum destul de dificil de confirmat asa ceva fara cercetare detaliata.

“Suntem încântați de aceste observații, deoarece acest fragment întunecat mai mic face parte din procesul de întrerupere a petelor întunecate. Acesta este un proces care nu a fost niciodată observat. Am văzut alte pete întunecate care dispăreau și au dispărut, dar nu am văzut niciodată ceva care să perturbe, chiar dacă este prezis în simulările computerizate. A fost cu adevărat emoționant să-l văd acționând așa cum ar trebui să acționeze și apoi dintr-o dată se oprește și se întoarce înapoi. A fost surprinzător.”

Planeta Neptun are furtuni monitorizate de 30 de ani incoace, aceasta care s-a intors in mod neobisnuit avand o marime de 7400 de kilometri, fiind mai mare decat Oceanul Atlantic, insa istoric vorbind, e a 4-a cea mai mare detectata vreodata. Planeta Neptun are prezentata in imaginea de mai sus si furtunile care sunt vizibile in momentul de fata, cei de la NASA uitandu-se cu foarte mare atentie la felul in care se misca ele in atmosfera corpului cosmic.

Planeta Neptun i-a surprins total pe cercetatori cu ceea ce s-a intamplat, si nu e exclus sa mai apara alte furtuni de acest gen in viitorul nu foarte indepartat, desi nu se stie cat de mari sunt.