Planeta Neptun: Uluitoare Descoperire care Parea Imposibila

Planeta Neptun magnetic

Planeta Neptun este una dintre cele mai indepartate planete din sistemul solar, distanta sa fata de soare facand-o un gigant de gheata, asa cum o numesc oamenii de stiinta de ceva vreme. Planeta Neptun nu a fost foarte intens monitorizata de nave spatiale trimise de pe Pamant pentru ca se afla la o distanta atat de mare de planeta noastra, insa recent oamenii de stiinta au descoperit faptul ca al sau camp magnetic nu e chiar atat de normal precum se credea.

Planeta Neptun are un cump magnetic care este inclinat la 47 de grade in raport cu directia de rotatie a planetei, acesta nefiind aliniat nici cu centrul ei, ceva ce nu e intalnit in cazul oricarei planete. Planeta Neptun, la fel ca si Uranus, are un strat convectiv intre nucleu si atmosfera, in acestea existand apa si metan in stare superionica, avand propritatile obiectelor solide/lichide, iar oamenii de stiinta sunt de parere ca in aceasta zona s-ar forma si campul magnetic.

Planeta Neptun: Uluitoare Descoperire care Parea Imposibila

Planeta Neptun ar fi avut structura acestuis trat convectiv recreata intr-o oarecare forma in laborator de catre oamenii de stiinta, si asa au gasit ei o explicatie logica pentru ceea ce se intampla cu campul magnetic. Desigur ca totul are l baza presupuneri cu privire la modul in care ar fi regasite lichidele din acel strat, si felul in care ele interactioneaza intre ele, insa alta explicatie pentru ceea ce se intampla acum cu campul magnetic pe care-l are planeta Neptun nu exista.

“Cu Neptun, câmpul magnetic este la 47 de grade distanță de direcția de centrifugare. În plus, câmpurile magnetice sunt compensate de centrele ambelor planete. Se crede că ambele planete găzduiesc straturi convective mari, undeva între miez și atmosferă, unde există apă și metan super-sub presiune într-o „stare superionică”, cu proprietăți atât ale lichidelor, cât și ale solidelor. Apa superionică și metanul circulă în modele sus-jos și, din moment ce sunt încărcate, planetele ar putea genera câmpurile lor magnetice acolo, mai degrabă decât în nuclee.”

Planeta Neptun nu prea are cum sa aiba gasita o explicatie foarte clara cu privire la campul sau magnetic din moment ce omenirea nu prea poate trimite usor nave spatiale acolo. Nici nu este de asteptat ca vreuna sa poata ateriza vreodata pe suprafata de pe planeta Neptun avand in vedere distanta fata de Pamant, si dificultatea cu care s-ar da comenzi pentru controlarea ei, separat de toate celelalte probleme care exista intr-o misiune de acest gen.

Planeta Neptun are multe mistere care inca nu au fost explicate de catre oamenii de stiinta, iar dupa cum arata lucrurile, e foarte posibil sa nu primim prea curand detalii cu privire la ele.