Calea Lactee: ULUIRE, Descoperirea ce UIMESTE Toata Omenirea

Calea Lactee are parte de o descoperire uluitoare care ne dezvaluie in premiera o descoperire care a produs uimire in randul intregii omeniri.

Calea Lactee kraken

Calea Lactee este galaxia din care facem parte, si nu e tocmai una dintre cele mai mici din univers, ea gazduind milioane, peste milioane, de planete si stele, toate adunate in decursul unei lungi istorii tumultuoase. Cercetatorii au reusit sa descopere recent o noua parte din aceasta istorie tumultuoasa, ei reusind sa ajunga la concluzia ca galaxia Calea Lactee a “inghitit” la un moment dat o alta, de dimensiuni mai mici, careia i-au dat denumirea Kraken.

Calea Lactee a “inghitit” de-a lungul timpului multe galaxii care o orbitau, iar aceasta a fost “devorata” cu miliarde de ani in urma, stelele si planetele din interiorul sau ramanand in galaxia noastra chiar si acum. Cercetatorii au folosit inteligenta artificiala pentru a reproduce modul in care s-a format Calea Lactee de-a lungul timpului, iar in baza datelor adunate, au ajuns la concluzia ca galaxia Kraken era una de mici dimensiuni, din orbita galaxiei noastre, ea disparand de mult.

Calea Lactee: ULUIRE, Descoperirea ce UIMESTE Toata Omenirea

Calea Lactee a “inghitit” galaxia Kraken acum aproximativ 11 miliarde de ani, atunci ea avand doar un sfert din dimensiunile pe care le are in momentul de fata, insa combinarea a dus la cresterea dimensiunilor alei noastre. Conform cercetatorilor “inghitirea” galaxiei Kraken a fost cea mai importanta prin care a trecut Calea Lactee, si cea care i-a dat cel mai mare numar de stele de pana in momentul de fata, ceea ce reprezinta o descoperire colosala pentru omenire.

“Cea mai semnificativă fuziune galactică despre care știau cercetătorii a fost o coliziune timpurie între Calea Lactee și o galaxie pitică numită Gaia-Enceladus, care a avut loc acum aproximativ nouă miliarde de ani. Fuziunea Kraken / Calea Lactee a avut loc cu aproximativ două miliarde de ani înainte, când Calea Lactee avea aproximativ un sfert din dimensiunea sa actuală. Cercetătorii susțin că această fuziune anterioară a fost cea mai impactantă din istoria galaxiei noastre.”

Calea Lactee si-a adunat cea mai mare parte din stelele si planetele pe care le are tocmai din coliziuni cu alte galaxii mai mici, si chiar in acest moment are loc un eveniment similar cu una dintre cele care o orbiteaza. Aceasta coliziune va dura timp de sute de milioane de ani, si la final Calea Lactee va fi mai mare, cu mai multe stele si planete, adica fix ceea ce s-a intamplat si pana in momentul de fata, pentru perioade foarte lungi de timp, deci nu e nimic nou.

Calea Lactee ar mai fi putut avea si alte coliziuni de-a lungul timpului, insa pana in momentul de fata nu s-au mai descoperit si alte evenimente care sa nu fi fost cunoscute anterior intregii omeniri.