Planeta Saturn: Descoperirea UIMITOARE pentru Toata Omenirea

Planeta Saturn are parte de o noua descoperire uimitoare pentru toata omenirea, iata ce a fost dezvaluit de catre oamenii de stiinta si ce importanta are.

Planeta Saturn kraken

Planeta Saturn are dezvaluita astazi o noua descoperire uimitoare pentru toata omenirea, una despre care ar trebui sa stim in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce putini se asteptau sa auda acum. Mai exact, vorbim despre luna Titan de langa planeta Saturn, cea care pare sa aiba cele mai mari sanse de a gazdui posibile vietati, in diverse forme, insa ceea ce a fost dezvaluit acum vine ca o surpriza foarte interesanta pentru lume.

Planeta Saturn a fost monitorizata de catre nava spatiala Cassini a celor de la NASA, ea oferind informatii care au contribuit la stabilirea adancimii pe care o are marea de gaz metan de pe corpul cosmic, ea avand denumirea Kraken Mare. Conform datelor care au fost descoperite pana acum, se pare ca aceasta mare ar avea o lungime de aproximativ 1000 de kilometri, si ar insuma cam 80% din toate lichidele care exista pe luna Titan de langa planeta Saturn.

Planeta Saturn: Descoperirea UIMITOARE pentru Toata Omenirea

Planeta Saturn are pe luna Titan mai multe mari care sunt formate din metan si etan in forma lichida, deci nu vorbim despre apa, ci despre aceste substante care teoretic fac imposibila existenta vietii. Titan este singura luna din sistemul solar care are o atmosfera, ceea ce e cu adevarat impresionant, ea fiind influentata de planeta Saturn, care i-a controlat atat formarea, cat si evolutia de pana in momentul de fata, si nu se va rezuma la atat.

“După cum arată noua cercetare, cele mai adânci părți ale Kraken Mare ar putea avea o adâncime de peste 300 de metri. Echipa, condusă de Valerio Poggiali, asociat de cercetare la Centrul Cornell pentru Astrofizică și Științe Planetare, nu poate fi sigur de această cifră, deoarece ping-urile radar utilizate pentru a determina adâncimea mării nu au ajuns niciodată la fundul mării.”

Planeta Saturn a avut mai mult ca sigur un rol important si in formarea acelei mari de metan, care ar ave o adancime de aproximativ 300 de metri, aceasta variind pe toata intinderea marii. Adancimea calculata pentru Kraken Mare este una teoretica, iar asta pentru ca oamenii de stiinta inca nu au reusit sa trimita pe suprafata de pe luna Titan vreo sonda spatiala, nava Cassini fiind distrusa cand a intrat in atmosfera de pe planeta Saturn.

Planeta Saturn mai are si alte secrete impresionante care vor fi dezvaluite in viitor de catre oamenii de stiinta, insa deocamdata ceea ce au dezvaluit ei este suficient de impresionant din multe puncte de vedere.