Huawei: Marea PACALEALA cu Noul Harmony OS pentru Telefoane

Huawei ofera in mod oficial Harmony OS pentru cei interesati, ideea unui sistem de operare complet nou este o mare pacaleala, din pacate pentru noi.

Huawei pacalit

Huawei este unul dintre cei mai mari producatori de telefoane din toata lumea, stiti asta deja, nu mai e nevoie sa o spun, si desigur ca stiti in continuare faptul ca Harmony OS este “noul” sau sistem de operare. Huawei il prezinta ca un sistem de operare pentru telefoane mobile, unul care ar fi de productie proprie, dar in realitate e nimic mai mult decat un Android 10 modificat in ceea ce priveste denumirile, si alte functionalitati interne.

Huawei foloseste versiunea Open Source a Android veche in ceea ce spune ca este Harmony OS, contributia sa fiind legata de schimbarea branding-ului, si inlocuirea Google Mobile Services cu Huawei Mobile Services. Cam atat a facut Huawei pentru a “crea” Harmony OS, iar asta pentru ca sistemul de operare in sine, cel Android, este total al Google, deci practic nu se schimba nimic in raport cu ceea ce e acum pe telefoanele chinezilor, desi noul software trebuia sa fie o “eliberare” de Google.

Huawei: Marea PACALEALA cu Noul Harmony OS pentru Telefoane

Huawei are si un proces foarte complicat prin care cei interesati pot obtine acum acces la build-urile “beta” ale Harmony OS, insa nu prea e nimic beta la ele, pentru ca e vorba despre un Android deja matur. Huawei nu a spus deocamdata nimic in legatura cu descoperirile multor dezvoltatori privind faptul ca Harmony OS este doar un Android modificat, si nici nu prea are ce sa spuna deoarece asta e realitatea, si a declara ceva contrar nu prea e normal.

Huawei are totusi o problema foarte mare aici, iar asta pentru ca Harmony OS trebuia sa ii aduca eliberarea de sub “jugul” americanilor, dar folosind tot Android, ramane in continuare dependenta de Google. Aceasta dependenta se rezuma la implementarea de functii noi, iar asta pentru ca daca ele nu ajung in Android, Huawei nu le prea poate oferi singura, si pe unele nu le va putea oferi oricum pentru ca nu vor functiona fara alte servicii ale Google.

Huawei va merge in continuare pe ideea ca Harmony OS este un sistem de operare propriu, cand in realitate e doar un Android modificat, care nu-i aduce exact ceea ce spera sa obtina.